Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Paradicsomos tépett csirke

Ha így sütöd a csirkét, biztosan omlós és ízletes lesz.
2019. augusztus 29.

Ha eddig nem mertél sütőben csirkét sütni, mert féltél, hogy kiszárad, próbáld ki ezt a receptet. Így elkészítve igazán omlós és ízes marad. Tökéletes hozzávalója bármilyen mexikói jellegű ételnek, de önmagában, szénhidrát- és zöldségkörettel is jó választás.

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg passzírozott paradicsom
  • ½ konzerv aprított paradicsom
  • himalája só
  • őrölt bors
  • fokhagymapor
  • vöröshagyma granulátum
  • őrölt csemegepaprika
  • őrölt chili
  • őrölt római kömény
  • oregánó

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A csirkemellről eltávolítjuk a nem kívánt hártyás részeket, majd egy kis méretű tepsibe fektetjük. 

A tetejére öntjük a passzírozott paradicsomot és az aprított paradicsomot, majd fűszerezzük sóval, borssal, vöröshagymával, fokhagymával, paprikával, chilivel, római köménnyel és oregánóval. 

A tepsit felengedjük 2 dl vízzel, majd lefedjük alufóliával.

Az előmelegített sütőben 1 óra 45 perc alatt készre sütjük. Hűlni hagyjuk, majd villával könnyedén darabjaira tépkedjük, és összekeverjük a paradicsomszósszal. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Köles „túró”-gombóc

Köles „túró”-gombóc

Növényi étrendet követsz? Akkor ezt a receptet nagyon szeretni fogod!
Mediterrán falatok

Mediterrán falatok

Váratlan vendégek toppantak be? Kriszti receptje tuti megoldás a „vészhelyzetekre”.
Őszibarackos-vaníliapudingos pite

Őszibarackos-vaníliapudingos pite

Gökler Kriszti receptje nem maradhat ki az idei nyárból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.