Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Paradicsomos tépett csirke

Ha így sütöd a csirkét, biztosan omlós és ízletes lesz.
2019. augusztus 29.

Ha eddig nem mertél sütőben csirkét sütni, mert féltél, hogy kiszárad, próbáld ki ezt a receptet. Így elkészítve igazán omlós és ízes marad. Tökéletes hozzávalója bármilyen mexikói jellegű ételnek, de önmagában, szénhidrát- és zöldségkörettel is jó választás.

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg passzírozott paradicsom
  • ½ konzerv aprított paradicsom
  • himalája só
  • őrölt bors
  • fokhagymapor
  • vöröshagyma granulátum
  • őrölt csemegepaprika
  • őrölt chili
  • őrölt római kömény
  • oregánó

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A csirkemellről eltávolítjuk a nem kívánt hártyás részeket, majd egy kis méretű tepsibe fektetjük. 

A tetejére öntjük a passzírozott paradicsomot és az aprított paradicsomot, majd fűszerezzük sóval, borssal, vöröshagymával, fokhagymával, paprikával, chilivel, római köménnyel és oregánóval. 

A tepsit felengedjük 2 dl vízzel, majd lefedjük alufóliával.

Az előmelegített sütőben 1 óra 45 perc alatt készre sütjük. Hűlni hagyjuk, majd villával könnyedén darabjaira tépkedjük, és összekeverjük a paradicsomszósszal. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Köles „túró”-gombóc

Köles „túró”-gombóc

Növényi étrendet követsz? Akkor ezt a receptet nagyon szeretni fogod!
Mediterrán falatok

Mediterrán falatok

Váratlan vendégek toppantak be? Kriszti receptje tuti megoldás a „vészhelyzetekre”.
Őszibarackos-vaníliapudingos pite

Őszibarackos-vaníliapudingos pite

Gökler Kriszti receptje nem maradhat ki az idei nyárból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!