Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkés-joghurtos padlizsánsaláta

Kerti partik népszerű körete most csirkével.
2018. július 21.

A klasszikus joghurtos padlizsánsaláta az egyik kedvenc nyári hűsítő ételem. Általában grillezett csirke mellé tálalom, egyszer azonban egy kerti parti előtt úgy gondoltam, hogy összekombinálom a húst és a köretet. Azóta nagyon gyakran elkészítem ebben a formában is. Tálalhatjátok kenyérfélével, de akár csavarhattok még egyet a recepten, és főtt, kihűlt tésztával összeforgatva tésztasaláta is válhat belőle.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 db közepes méretű padlizsán
  • só, olívaolaj
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 nagy csipet őrölt római kömény
  • 60 dkg natúr görög joghurt
  • 2-3 evőkanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • aprított petrezselyemzöld

Elkészítés

A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk, majd besózzuk negyedórára. Ezt követően alaposan leöblítjük, felkockázzuk, és kiterítjük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezen. Megsózzuk, spriccelünk rá kevés olívaolajat, és 190 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Amikor elkészült, félretesszük hűlni.

Közben a csirkét felkockázzuk, és serpenyőben kevés olajon átsütjük. Közben sóval és római köménnyel ízesítjük. Szintén félretesszük hűlni, majd még apróbb kockákra vágjuk.

A padlizsán- és csirkekockákat keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk a görög joghurtot, a citromlevet, a megpucolt, lereszelt fokhagymát, kevés sót és a finomra aprított petrezselyemzöldet. Behűtve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kapros-sajtos töklepény

Kapros-sajtos töklepény

Annyira nyári, annyira könnyed!
Pácolt oldalas kukoricalepénnyel

Pácolt oldalas kukoricalepénnyel

Használjuk ki a jó időt, készítsük el a húst kint, a grillen.
Saslik vele sült burgonyával

Saslik vele sült burgonyával

A nyári grillszezonban akkor sem kell elkeseredni, ha éppen nincs időnk begyújtani a grillt. Ilyenkor kedvencünket, a saslikot sütőben sütöm, krumpliágyon. A burgonya a csípős kolbásztól, tarjától és szalonnától nem szárad ki, ráadásul az íze is nagyon-nagyon finom lesz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?