Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Saslik vele sült burgonyával

A nyári grillszezonban akkor sem kell elkeseredni, ha éppen nincs időnk begyújtani a grillt. Ilyenkor kedvencünket, a saslikot sütőben sütöm, krumpliágyon. A burgonya a csípős kolbásztól, tarjától és szalonnától nem szárad ki, ráadásul az íze is nagyon-nagyon finom lesz.
2018. június 29.

Hozzávalók

4 személyre
  • 80 dkg burgonya
  • olaj
  • só, őrölt fekete bors
  • 3-4 kis ág rozmaring
  • 4 kis fej lila hagyma
  • 1 közepes méretű cukkini
  • 1 nagyobb lecsópaprika
  • 35 dkg tarja
  • 30 dkg csípős kolbász
  • gyros fűszerkeverék

Elkészítés

A burgonyát (nagyobb szemű újkrumpliból készítettem) meghámozzuk, felcikkezzük. 2 nagyobb méretű, olajjal kikent sütőtál alján kiterítjük, összeforgatjuk egy kevés sóval és őrölt borssal. A krumplicikkek közé helyezzük a rozmaringágakat.

A nyársakhoz 8 darab fa nyársat hideg vízbe áztatunk minimum 10 percre. Közben a lila hagymákat megpucoljuk, negyedekbe vágjuk. A megmosott cukkinit felkarikázzuk, a paprikákat cikkekre szeljük. A tarját felkockázzuk, a kolbászt karikákra vágjuk.

A hozzávalókat nyársakra húzzuk, és a krumpliágyra helyezzük. Egy kevés olajban simára keverünk 1 kávéskanálnyi gyros fűszerkeveréket, majd beecseteljük vele a nyársakat. A sütőtálakat letakarjuk alufóliával, majd 190 fokos sütőbe toljuk kb. 70-80 percre. Sütés közben néha átforgatjuk a nyársakat, valamint a burgonyacikkeket is. A sütési idő végén pedig kissé meg is piríthatjuk. Tálalás előtt eltávolítjuk a rozmaringágakat.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Padlizsános quesadilla

Padlizsános quesadilla

Egy csomag tortillalap mindig lapul a konyhaszekrényemben. Ha gyors ebédet vagy vacsorát szeretnék készíteni, csak előkapom őket, megtöltöm mindenféle finomsággal, és már tálalhatok is. Most barna rizs, kolbász, padlizsán és curry fűszerkeverék adta a töltelék alapját.
Házi csokipuding

Házi csokipuding

A házi készítésű ételekben az a legjobb, hogy pontosan tudjuk, mi kerül bele.
Cukkinitészta húsos raguval

Cukkinitészta húsos raguval

Legyen kevesebb kalória!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!