Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült nokedli tejfölösen, darált hússal

Néha a legegyszerűbb étel esik a legjobban…
2019. november 27.

Imádom az olaszos paradicsomos, zöldfűszeres tésztaételeket, de néha olyan jól tud esni egy „szimpla” nokedli. Na jó, azért ezt-azt adtam hozzá, és sajttal a tetején sütőben be is sütöttem. Finom rakott fogás, hideg napokra tökéletes.

Hozzávalók

4 személyre
  • A nokedlihez:
  • 2 tojás
  • kb. 3 dl víz
  • 1 kávéskanál só + a főzővízhez
  • 40 dkg liszt
  • A húsos réteghez és az összeállításhoz:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált pulykahús (vagy darált sertés, marha)
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál gyros fűszerkeverék
  • só, őrölt fekete bors
  • 20 dkg tejföl
  • 1 gömb (10 dkg) mozzarella sajt
  • aprított petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

A tojásokat keverőtálba ütjük, elhabarjuk, majd összekeverjük a vízzel, a sóval és a liszttel. A lisztet érdemes fokozatosan hozzáadni, egészen sűrű, krémes állagú masszát kell kapnunk. Nem szükséges alaposan kidolgozni. A tésztát lobogó, sós vízbe szaggatva kifőzzük, majd leszűrjük.

A húsos réteghez egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rátesszük a megpucolt, felaprított vöröshagymát, lassú tűzön üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a szintén megpucolt, lereszelt fokhagymát is. Rátesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk, közben fakanállal aprítjuk, forgatjuk. Fűszerezzük a füstölt paprikával, a gyros fűszerrel, sóval és borssal. 

A legalább langyosra hűlt nokedlit összekeverjük a finoman megsózott tejföllel. Felét egy közepes méretű sütőtálba simítjuk, erre jön a darált húsos réteg. Befedjük a többi tejfölös nokedlivel, a tetejére rámorzsoljuk a mozzarella sajtot. 180 °C-os sütőben kb. 25 percet sütjük, addig, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyős burgonya kolbásszal és brokkolival

Serpenyős burgonya kolbásszal és brokkolival

Curry fűszerkeverékkel készítve, finom, melengető egytálétel.
Sütőtökös lasagne

Sütőtökös lasagne

Így is próbáld ki a lasagnét!

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.