Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Serpenyős burgonya kolbásszal és brokkolival

Curry fűszerkeverékkel készítve, finom, melengető egytálétel.
2019. november 21.

Gyors serpenyős egytálétel következik, szerintem ez az egyik legjobb ebéd vagy vacsora, ha épp rohanós a napotok. Zöldség pedig minden étkezéshez kell, ugye? Szerintem igen, ezért is turbóztam fel a krumplis-kolbászos alapot jó sok brokkolival. És a fűszerezést sem bíztam a véletlenre: a curry fűszerkeverék garantáltan át fog melegíteni. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 80 dkg burgonya
  • 1 fej brokkoli

  • 20 dkg puhább kolbász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy csipet római kömény
  • 2 teáskanál curry fűszerkeverék

Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük. Ne főzzük túl, hiszen még pirítani is fogjuk. Még langyosan meghámozzuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd felkockázzuk. Közben a brokkolit megtisztítjuk, kis rózsáira szedjük. Forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. 

Egy serpenyőbe beleszórjuk a lehéjazott, kis darabokra vágott (vagy morzsolt) kolbászt. Lassú tűzön kisütjük a zsírját, majd rátesszük a megpucolt, felszeletelt vöröshagymát. Lassan puhára sütjük. Ezután mehet rá a megpucolt, lereszelt fokhagyma, a római kömény és a curry fűszerkeverék. Jól összekeverjük a kolbászzsírral. 

Rádobjuk a krumplikockákat, átforgatjuk, összesütjük, ízlés szerint megsózzuk. Végül hozzáadjuk a főtt brokkolirózsákat is. Melegen tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökös lasagne

Sütőtökös lasagne

Így is próbáld ki a lasagnét!
Obatzter

Obatzter

A bajor sajtos kence, aminek nem lehet ellenállni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.