Serpenyős burgonya kolbásszal és brokkolival
Gyors serpenyős egytálétel következik, szerintem ez az egyik legjobb ebéd vagy vacsora, ha épp rohanós a napotok. Zöldség pedig minden étkezéshez kell, ugye? Szerintem igen, ezért is turbóztam fel a krumplis-kolbászos alapot jó sok brokkolival. És a fűszerezést sem bíztam a véletlenre: a curry fűszerkeverék garantáltan át fog melegíteni.
Hozzávalók
4 személyre- 80 dkg burgonya
- 1 fej brokkoli
- só
- 20 dkg puhább kolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 nagy csipet római kömény
- 2 teáskanál curry fűszerkeverék
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük. Ne főzzük túl, hiszen még pirítani is fogjuk. Még langyosan meghámozzuk, hagyjuk kicsit hűlni, majd felkockázzuk. Közben a brokkolit megtisztítjuk, kis rózsáira szedjük. Forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőbe beleszórjuk a lehéjazott, kis darabokra vágott (vagy morzsolt) kolbászt. Lassú tűzön kisütjük a zsírját, majd rátesszük a megpucolt, felszeletelt vöröshagymát. Lassan puhára sütjük. Ezután mehet rá a megpucolt, lereszelt fokhagyma, a római kömény és a curry fűszerkeverék. Jól összekeverjük a kolbászzsírral.
Rádobjuk a krumplikockákat, átforgatjuk, összesütjük, ízlés szerint megsózzuk. Végül hozzáadjuk a főtt brokkolirózsákat is. Melegen tálaljuk.