Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Obatzter

A bajor sajtos kence, aminek nem lehet ellenállni.
2019. November 14.

Van némi túlérett camembert sajt a hűtőben? Ha igen, semmi más dolgotok sincs, mint összedolgozni pár további hozzávalóval, aztán gyorsan befalni uzsonnára vagy vacsorára. Ha gyerekeknek készítitek, a sört nyugodtan hagyjátok ki, akár tejföllel is helyettesíthetitek.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 kerek camembert sajt (12,5 dkg)
  • 5 dkg krémsajt
  • 2 evőkanál puha vaj
  • só (a sajtok sósságának függvényében)
  • kevés fűszerpaprika
  • 3-4 evőkanál világos sör
  • lila hagyma a tálaláshoz

Elkészítés

A sajtot villával összetörjük. Krémesre keverjük a krémsajttal (ha nagyon puha, érett, krémes a camembert, ez a hozzávaló akár el is hagyható) és a vajjal, majd fűszerezzük sóval, és hozzászórjuk a paprikát is. Végül evőkanalanként belecsorgatjuk a sört, krémesre keverjük. 

Aprított lila hagymával megszórva tálaljuk. Sörpereccel az igazi! 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Márton-napi libasült

Márton-napi libasült

Kakukkfűvel sütve, juhtúrós puliszkával körítve.
Birsalma chutney

Birsalma chutney

Húsételek (például a jövő heti libalakoma) tökéletes kísérője, de akár előétel is lehet belőle.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!