Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült kolbász lila hagyma jammel és almás burgonyával

Bratwurst napra mi mást süthettem volna mint kolbászt, de nyugi-nyugi, nem ebből áll a recept, hanem két szuper finom köretet is mutatok hozzá.
2018. augusztus 16.

Hozzávalók

4 személyre
  • A hagyma jamhez:
  • 80 dkg lila hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 nagy csipet egész római kömény
  • 1 teáskanál barna cukor

  • A kolbászhoz és a krumplikörethez:
  • 80 dkg újburgonya
  • só, őrölt fekete bors
  • olaj
  • 8 szál sütni való kolbász
  • 2-3 nagyobb alma

Elkészítés

A jamhez a lila hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, rátesszük a római köményt és a cukrot. Mikor a cukor felolvadt, rádobjuk a hagymát. Megsózzuk, folyamatos keverés mellett puhára főzzük. (Egész kevés víz mehet alá, viszont fontos, hogy tényleg keverjük folyamatosan, különben gyorsan odakap.) Lehet készíteni egészen lekvár állagúra, de hagyhatjátok darabosabbra is, ahogy én.

A burgonyákat folyó víz alatt alaposan átmossuk, majd bő vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, megvárjuk, hogy kezelhető hőmérsékletűre hűljenek, majd felcikkezzük. Sózzuk, borsozzuk, olajjal kikent tepsibe szórjuk, rátesszük a beirdalt kolbászokat, és lefedjük alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben a krumpli puhulásáig sütjük.

Mikor a burgonya már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a megmosott, felcikkezett almát. Levesszük a fóliát, és így sütjük készre. A hagyma jammel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hasselback újburgonya

Hasselback újburgonya

Nem túl hosszú a sárgadinnye szezonja, használjátok ki minden percét! Süti, sorbet és nemcsak édes, hanem akár sós ízekkel kombinálva isteni finom saláta is készülhet belőle.
Sült újburgonya fokhagymás aiolival

Sült újburgonya fokhagymás aiolival

Chips+mártogatós. Tuti páros, főleg, ha sültkrumpliról van szó.
Saslik vele sült burgonyával

Saslik vele sült burgonyával

A nyári grillszezonban akkor sem kell elkeseredni, ha éppen nincs időnk begyújtani a grillt. Ilyenkor kedvencünket, a saslikot sütőben sütöm, krumpliágyon. A burgonya a csípős kolbásztól, tarjától és szalonnától nem szárad ki, ráadásul az íze is nagyon-nagyon finom lesz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?