Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hasselback újburgonya

Nem túl hosszú a sárgadinnye szezonja, használjátok ki minden percét! Süti, sorbet és nemcsak édes, hanem akár sós ízekkel kombinálva isteni finom saláta is készülhet belőle.
2018. augusztus 10.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg újburgonya
  • kb. 3/4 dl olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy marék reszelt parmezán
  • A tálaláshoz:
  • tejföl, só, darált erős paprika

Elkészítés

A burgonyák héját folyó víz alatt alaposan ledörzsöljük, majd leszárítjuk (ne hámozzuk meg!). A burgonyaszemeket egyesével egy kanálba tesszük (keresztben, így nem fogjuk véletlenül teljesen átvágni), és éles késsel sűrűn beirdaljuk.

Az olajat kikeverjük a fűszerekkel és a megpucolt, lereszelt fokhagymával. Bekenjük vele a burgonyákat úgy, hogy minél több jusson belőle a szemek belsejébe. Kiolajozott sütőtálba tesszük (irdalással felfelé). 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

Mikor a burgonyák már majdnem megpirultak, rászórjuk a sajtot, majd együtt készre sütjük. A tejfölt kikeverjük egy kevés sóval és erős paprikával, majd ezzel tálaljuk a krumplikat.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sárgadinnye saláta sonkával, sajtokkal

Sárgadinnye saláta sonkával, sajtokkal

Nem túl hosszú a sárgadinnye szezonja, használjátok ki minden percét! Süti, sorbet és nemcsak édes, hanem akár sós ízekkel kombinálva isteni finom saláta is készülhet belőle.
Kolbászkrémes partifalatkák

Kolbászkrémes partifalatkák

Nincs mit vinni a piknikre? Dobjuk össze ezt a gyors kolbászos falatkát.
Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia

Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia

Puha, finom olívaolajos, feltétje lehet zöldséges, hagymás, húsos vagy akár burgonyás. Először egy tengerparti kis pékségben vásároltam Olaszországban, azóta gyakran készítem itthon is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.