Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Őszibarackos-vaníliapudingos pite

Gökler Kriszti receptje nem maradhat ki az idei nyárból.
2019. augusztus 12.

Az augusztussal eljött a friss, édes és lédús őszibarack ideje, amely nem csak nyersen finom, de a süteményeket is nagyon feldobja.

Hozzávalók

25x20 cm-es tepsihez
  • Pudinghoz:
  • 3 dl (növényi tej)
  • 4 dkg vaníliás zabpudingpor
  • 4 dkg eritrit
  • Tésztához:
  • 3 db tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • 1 dl (növényi) tej
  • 15 dkg zabliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Tetejére és díszítéshez:
  • 15 dkg puha őszibarack
  • porrá őrölt eritrit

Elkészítés

 A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A zabpudingport összekeverjük az eritrittel, majd kézi habverővel csomómentesre keverjük a tejben. Egy edényben feltesszük közepes lángon főni, majd folyamatos kevergetés mellett néhány perc alatt besűrítjük. Ezután félretesszük hűlni.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük az eritrittel, a vaníliaaromával és a tejjel. Ezután beleszitáljuk a zablisztet és a sütőport is. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot úgy, hogy ne törjön össze.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe öntjük. A besűrűsödött vaníliapudingból nagyobb kanálnyi adagokat kanalazunk a tésztára elszórtan, majd a tetejét vékony szeletekre vágott őszibarackkal díszítjük.

Az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Porrá őrölt eritrittel megszórva tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zablisztes császármorzsa

Zablisztes császármorzsa

Gökler Kriszti megreformálta kedvenc desszertünket, csak semmi fehér liszt!
Nuggets – tofuból

Nuggets – tofuból

A tökéletes vegán snack!
Zöldséges-sonkás tojásmuffin

Zöldséges-sonkás tojásmuffin

Tudtok ennél finomabb hétvégi reggelit?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!