Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zablisztes császármorzsa

Gökler Kriszti megreformálta kedvenc desszertünket, csak semmi fehér liszt!
2019. augusztus 1.

Szuper egyszerű, bárki által elkészíthető és könnyedén egészségessé alakítható desszert a császármorzsa. Csak cseréljük le a fehér lisztet és a finomított cukrot!

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 4 db tojás
  • 1 dl (növényi) tej
  • 8 dkg eritrit
  • 12 dkg zabpehelyliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • porrá őrölt eritrit a tálaláshoz
  • cukormentes lekvár
  • friss gyümölcs

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük a tejjel és az eritrittel, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Csomómentesre keverjük, végül óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét úgy, hogy ne törjön össze a hab. 

Egy kókuszolajjal vékonyan megkent palacsintasütő serpenyőt felforrósítunk, majd két adagban megsütjük rajta a császármorzsát. Először csak beleöntjük a palacsintatésztát, majd ha az egyik oldala már megszilárdult, fakanál segítségével kisebb darabokra, „morzsákra” tépkedjük-törjük. Átpirítjuk, majd porrá őrölt eritrittel megszórva, lekvárral és friss gyümölccsel tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nuggets – tofuból

Nuggets – tofuból

A tökéletes vegán snack!
Zöldséges-sonkás tojásmuffin

Zöldséges-sonkás tojásmuffin

Tudtok ennél finomabb hétvégi reggelit?
Grillezett cukkini saláta

Grillezett cukkini saláta

Könnyű grillezett saláta az egyik leginkább sokoldalú tökfélével.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.