Nuggets – tofuból
A vegánoknak sem kell lemondaniuk a nuggets adta élményről, hiszen hús és tojáspanír nélkül is elkészíthetik kedvenc snackjüket tofuból és csicseriborsólisztből.
Hozzávalók
2 adaghoz- 30 dkg tofu
- 10 dkg csicseriborsóliszt
- 1 evőkanál kurkuma
- fekete himalája só
- 2 dl víz
- 10 dkg zabkorpa
- olívaolaj spray
- cukormentes ketchup/házi paradicsomszósz
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A tofut lecsepegtetjük, és nagyobb kockákra vágjuk.
A csicserilisztet összekeverjük a kurkumával és ízlés szerint fekete himlája sóval. Ezek gondoskodnak az étel tojásos színéről és ízéről. A vizet fokozatosan hozzáadagolva csomómentesre keverjük a panírozásra szánt tésztát. A feldarabolt tofut alaposan belemártjuk ebbe a keverékbe, majd megforgatjuk a zabkorpában is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, alaposan befújjuk olívaolajjal, hogy ropogósra süljenek, majd az előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Cukormentes ketchuppal vagy házi paradicsomszósszal tálaljuk.