Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vietnámi tésztasaláta

Könnyű és tápláló saláta rizstésztával.
2020. március 27.

A rizstésztát bizony nem csak a pad thai ételekhez használhatjuk! Ez a keleties hangulatú, ízlés szerint variálható salátatál szénhidrátforrásának is jó választás.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 20 dkg rizstészta
  • 20 dkg füstölt tofu
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 evőkanál (fekete) szezámmag
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 10 dkg kígyóuborka
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db lime
  • 3 dkg sótlan földimogyoró

Elkészítés

 

Sós vizet forralunk, majd a rizstésztát a lobogó vízben 3-4 percig főzzük, majd elzárjuk, és további 5 percig hagyjuk puhulni a forró vízben. Ezután leszűrjük. 

A tofut vékony szeletekre vágjuk, majd felhevített kókuszolajon megpirítjuk a szeletek mindkét oldalát. Hozzáadjuk a szójaszószt és a szezámmagot, barnára pirítjuk. 

A sárgarépát meghámozzuk, gyufaszálra vágjuk. A kígyóuborkát alaposan megmossuk és felcsíkozzuk. Az újhagymát megpucoljuk és felkarikázzuk. A földimogyorót pedig egy száraz serpenyőben átpirítjuk.

Egy mély tányérban összeállítjuk a salátát az összes előkészített hozzávalóból, végül pedig meglocsoljuk egy fél lime levével és szójaszósszal. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édes bulgurkása

Édes bulgurkása

Így is indulhat a hétfő reggel!
Karfiol-csicseriborsó tikka masala

Karfiol-csicseriborsó tikka masala

Indiai ihletésű finomság húsmentesen.
Csicsóka brassói

Csicsóka brassói

Gökler Kriszti szuper ötletet hozott a hétre: készíts brassóit csicsókából!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.