Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csicsóka brassói

Gökler Kriszti szuper ötletet hozott a hétre: készíts brassóit csicsókából!
2020. március 9.

Egy igazán gyorsan és egyszerűen összedobható egytálétel a brassói, ami ebben a formában egy diétába is könnyedén beilleszthető. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg csirkemell
  • himalája só
  • őrölt bors
  • őrölt csemegepaprika
  • 30 dkg csicsóka
  • 10 dkg fagyasztott zöldborsó
  • petrezselyem

Elkészítés

 

A hagymát finomra aprítjuk, majd egy evőkanál felhevített olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellfilét, és fedő alatt tovább pirítjuk. Amint elkezd barnulni a csirke, megszórjuk sóval, borssal és paprikával, valamint hozzáadjuk a zöldborsót is. 

A csicsókát meghámozzuk, felkockázzuk, majd két evőkanál olívaolajon megsütjük minden oldalát. Ha megpuhult, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, összepirítjuk, majd finomra aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sárgarépás paszternákpüré

Sárgarépás paszternákpüré

Krumplipüré alternatíva, nem is akármilyen!
Málnás-céklás muffin

Málnás-céklás muffin

Zöldséget a sütibe! A cékla nagyon-nagyon finom csokival és málnával kombinálva.
Lassan sült teriyaki csirke

Lassan sült teriyaki csirke

Szaftos és ízletes csirke? Süsd lassan, fűszerezd bátran – Gökler Kriszti mutatja a receptet!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?