Csicsóka brassói
Egy igazán gyorsan és egyszerűen összedobható egytálétel a brassói, ami ebben a formában egy diétába is könnyedén beilleszthető.
Hozzávalók
2 adaghoz- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg csirkemell
- himalája só
- őrölt bors
- őrölt csemegepaprika
- 30 dkg csicsóka
- 10 dkg fagyasztott zöldborsó
- petrezselyem
Elkészítés
A hagymát finomra aprítjuk, majd egy evőkanál felhevített olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellfilét, és fedő alatt tovább pirítjuk. Amint elkezd barnulni a csirke, megszórjuk sóval, borssal és paprikával, valamint hozzáadjuk a zöldborsót is.
A csicsókát meghámozzuk, felkockázzuk, majd két evőkanál olívaolajon megsütjük minden oldalát. Ha megpuhult, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, összepirítjuk, majd finomra aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.