Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Cukkinifritter

Bő olaj nélkül, sütőben készítve.
2019. augusztus 5.

A fritter gyors és egyszerű módja annak, hogy étkezésünket zöldségekkel egészítsük ki. Sütőben készítve még a felesleges zsíroktól sem kell tartanunk, így abszolút diétabarát.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 20 dkg cukkini
  • 10 dkg csemegekukorica
  • 2 db tojás
  • 12 dkg zabliszt
  • 1 evőkanál adalékanyagoktól mentes ételízesítő
  • himalája só
  • friss bazsalikom
  • krémes natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A cukkinit alaposan megmossuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd kinyomkodjuk belőle a folyadékot. A kukoricát lecsepegtetjük.

A tojásokat villával felverjük, majd belekeverjük a lecsepegtetett cukkinit és kukoricát. Beleszitáljuk a lisztet, ízlés szerint sóval és ételízesítővel ízesítjük, illetve friss bazsalikomleveleket tépkedünk bele. 

Alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben fasírtokat formázunk a masszából. Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Fokhagymával és sóval ízesített natúr joghurttal leöntve tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zablisztes császármorzsa

Zablisztes császármorzsa

Gökler Kriszti megreformálta kedvenc desszertünket, csak semmi fehér liszt!
Nuggets – tofuból

Nuggets – tofuból

A tökéletes vegán snack!
Zöldséges-sonkás tojásmuffin

Zöldséges-sonkás tojásmuffin

Tudtok ennél finomabb hétvégi reggelit?

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.