Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Paradicsomos csicserivel töltött cukkini

A csicseriborsó tölteléknek is remek választás.
2020. május 13.

A töltött zöldségek egyik nagy előnye, hogy ízlésünk és elérhető alapanyagaink függvényében szabadon variálhatók.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 db cukkini
  • himalája só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél fej vöröshagyma
  • fél konzerv aprított paradicsom
  • szárított oregano
  • friss bazsalikom
  • 10 dkg főtt csicseriborsó
  • reszelt sajt
  • 10 dkg basmati rizs

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. 

A cukkinit megtisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk. Kikanalazzuk a magos belsejét, és megsózzuk. Kis méretű tepsibe tesszük, és az előmelegített sütőben elkezdjük megpuhítani.

Eközben elkészítjük a tölteléket. Felhevített olívaolajon megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, oreganóval és bazsalikommal fűszerezzük. A csicseriborsót aprítógépben durvára daráljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószhoz, és pár perc alatt összefőzzük. 

Az elősütött cukkinit megtöltjük a csicseris szósszal, majd sajtot reszelünk a tetejére. Visszatesszük a sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük.

Közben kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük köretként a basmati rizst. A töltött cukkinik mellé tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Málnás kölesmuffin

Málnás kölesmuffin

Készítettél már kölesből muffint?
Sültpaprika-krémes tészta

Sültpaprika-krémes tészta

Próbáltad már sütve a paprikát?
Fehérbabos-quinoás chili sin carne

Fehérbabos-quinoás chili sin carne

Tartós alapanyagokból is készíthetünk finom és tápláló fogásokat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?