Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fehérbabos-quinoás chili sin carne

Tartós alapanyagokból is készíthetünk finom és tápláló fogásokat.
2020. április 22.

Ezekben az időkben érdemes otthon elraktározni néhány sokáig elálló alapanyagot, amit bármikor felhasználhatunk, például konzerveket, száraz hüvelyeseket és (ál)gabonaféléket. Ez a hús nélküli chilis bab pont ilyen hozzávalókból készül.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg quinoa
  • 1 db konzerv vagy 250 g főtt fehérbab
  • 1 db konzerv vagy 250 g fagyasztott csemegekukorica
  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • 5 dl víz
  • 2 evőkanál chilis bab fűszerkeverék
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál zsírszegény kakaópor
  • 4 db babérlevél
  • avokádó
  • (növényi) tejföl
  • kovászos kenyér

Elkészítés

 

Egy edényben felhevítjük az olívaolajat, majd megpirítjuk rajta a finomra aprított vörös- és fokhagymát. 

Hozzáadjuk a quinoát, átpirítjuk, majd beleöntjük a fehérbabot, a kukoricát, a kétféle paradicsomot és a vizet. Fűszerezzük, megszórjuk fahéjjal, kakaóporral- és beletesszük a babérleveleket. 

Fedő alatt- közepes lángon kb. 25 percig főzzük. Szükség esetén pótoljuk a folyadék mennyiségét.

Melegen, egy kanál tejföllel, avokádószeletekkel és kovászos kenyérrel tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vegán lasagne

Vegán lasagne

Annak sem kell lemondania a lasagne élményéről, aki nem fogyaszt húst.
Kukorica-krémleves

Kukorica-krémleves

Húsvét után jól jönnek a könnyű levesek, ugye?
Mangós quinoasaláta

Mangós quinoasaláta

Ezt a finomságot gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.