Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mangós quinoasaláta

Ezt a finomságot gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
2020. március 30.

Az álgabonaként ismert – tehát gluténérzékenység esetén is fogyasztható – quinoa azért is szuper alapanyag salátákhoz, mert nemcsak jó minőségű, lassan felszívódó szénhidrátforrás, hanem értékes növényi fehérjékben is gazdag, így kompletté teszi az ételt. Az édes mangó pedig különleges csavart visz a történetbe.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 20 dkg quinoa
  • himalája só
  • 1/2 evőkanál adalékanyagoktól mentes ételízesítő
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 15 dkg vörösbab
  • ½ avokádó
  • 1 db mangó
  • 1 db lime
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • friss koriander

Elkészítés

 

 Az átmosott quinoát háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük só és ételízesítő hozzáadásával.

A kaliforniai paprikát alaposan megmossuk és felkockázzuk, a vörösbabot lecsepegtetjük, az avokádót és a mangót pedig kikanalazzuk a héjából és felkockázzuk. 

A puhára főtt quinoát összekeverjük a többi hozzávalóval, majd meglocsoljuk egy lime kifacsart levével és olívaolajjal, végül pedig megszórjuk frissen aprított korianderrel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vietnámi tésztasaláta

Vietnámi tésztasaláta

Könnyű és tápláló saláta rizstésztával.
Édes bulgurkása

Édes bulgurkása

Így is indulhat a hétfő reggel!
Karfiol-csicseriborsó tikka masala

Karfiol-csicseriborsó tikka masala

Indiai ihletésű finomság húsmentesen.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?