Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édes bulgurkása

Így is indulhat a hétfő reggel!
2020. március 23.

A már szinte unásig ismételt zabkása és a tejberizs remek reggeli-alternatívája lehet ez a bulgurból készült finomság.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 15 dkg bulgur
  • 5 dl növényi tej
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • 5 dkg eritrit
  • friss gyümölcs
  • kesudió

Elkészítés

 

A bulgurt átmossuk hideg vízben, majd a vaníliával együtt, a növényi tejben feltesszük főni. 

Közepes lángon, kb. 15 perc alatt teljesen puhára főzzük. Szükség esetén pótoljuk a folyadékot, a végén pedig hozzákeverjük az eritritet.

Langyosan vagy hidegre hűtve is tálalhatjuk, friss gyümölcsszeletekkel és olajos magvakkal díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karfiol-csicseriborsó tikka masala

Karfiol-csicseriborsó tikka masala

Indiai ihletésű finomság húsmentesen.
Csicsóka brassói

Csicsóka brassói

Gökler Kriszti szuper ötletet hozott a hétre: készíts brassóit csicsókából!
Sárgarépás paszternákpüré

Sárgarépás paszternákpüré

Krumplipüré alternatíva, nem is akármilyen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.