Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édes bulgurkása

Így is indulhat a hétfő reggel!
2020. March 23.

A már szinte unásig ismételt zabkása és a tejberizs remek reggeli-alternatívája lehet ez a bulgurból készült finomság.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 15 dkg bulgur
  • 5 dl növényi tej
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • 5 dkg eritrit
  • friss gyümölcs
  • kesudió

Elkészítés

 

A bulgurt átmossuk hideg vízben, majd a vaníliával együtt, a növényi tejben feltesszük főni. 

Közepes lángon, kb. 15 perc alatt teljesen puhára főzzük. Szükség esetén pótoljuk a folyadékot, a végén pedig hozzákeverjük az eritritet.

Langyosan vagy hidegre hűtve is tálalhatjuk, friss gyümölcsszeletekkel és olajos magvakkal díszítjük.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karfiol-csicseriborsó tikka masala

Karfiol-csicseriborsó tikka masala

Indiai ihletésű finomság húsmentesen.
Csicsóka brassói

Csicsóka brassói

Gökler Kriszti szuper ötletet hozott a hétre: készíts brassóit csicsókából!
Sárgarépás paszternákpüré

Sárgarépás paszternákpüré

Krumplipüré alternatíva, nem is akármilyen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!