Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kefires-spenótos palacsinta

Laktató reggelire vagy könnyű vacsorára?
2019. július 22.

Imádom a friss, zsenge spenótleveleket ebben a habkönnyű, kefires tésztájú sós palacsintában. Ementáli sajttal töltöttem meg, de sonkát vagy szalámit is tehettek bele.

Hozzávalók

2 nagy palacsintához
  • 2 nagy tojás
  • 20 dkg kefir
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg liszt
  • kb. fél dl víz
  • 5 dkg bébispenót
  • kevés olívaolaj a sütéshez
  • sajtszeletek a töltéshez

Elkészítés

A tojásokat kikeverjük a kefirrel, sóval, borssal, a megpucolt, lereszelt fokhagymával és a liszttel. Annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk. 20 percet állni hagyjuk. 

Közben a megmosott bébispenótot felcsíkozzuk. A pihentetett masszához keverjük. 

Egy nagy serpenyőt vagy palacsintasütőt kikenünk kevés olajjal, felhevítjük. Beletesszük a massza felét, eligazgatjuk a tetején a spenótot. Lassú tűzön sütjük, amikor már kérgesedik a teteje, megpakoljuk a sajttal (vagy egyéb töltelékkel). Ráhajtjuk a palacsinta másik felét, készre sütjük. Hasonlóan készítjük el a másik palacsintát is. 

A kész palacsintát egyszerűen átcsúsztatjuk egy tányérra, rögtön tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gombás-besameles töltött patisszon

Gombás-besameles töltött patisszon

Jópofa és finom csillagtököket minden sütőbe!
Sült oldalas 3 körettel

Sült oldalas 3 körettel

Amíg sül a hús, a köretek is elkészülnek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.