Hagymás bab felturbózva
Ez a recept egyfajta mix, de akár hibridnek is hívhatjuk. Egy kicsit Bud Spencer hagymás babja, egy kicsit angol reggeli… Én mindenesetre nagyon szeretem, gyors, laktató, és amilyen egyszerű, annyira jó.
Hozzávalók
2 nagy adaghoz- 1 evőkanál (olíva)olaj
- 1 púpozott evőkanál vaj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz aprított paradicsom (40 dkg)
- 1 konzerv fehér bab (kb. 25 dkg)
- 1 konzerv vörös bab (kb. 25 dkg)
- őrölt fekete bors
- 4 tojás
- aprított petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
Ha nagyon menők szeretnénk lenni, készítsük egyszemélyes serpenyőkben, így a tojás gyönyörűen fog mutatni az ételünkön. Ha viszont a csúnya, de finom hívei vagyunk, egész nyugodtan mehet egy nagy serpenyőben is a főzés!
Felhevítjük az olajat a vajjal együtt, majd a megtisztított, félkarikára vágott hagymát szép lassan dinsztelni kezdjük rajta. Ez az étel lelke, jól puhuljanak meg jól a hagymák! Közben megsózzuk, ezután mehet hozzá a megpucolt, lereszelt fokhagyma, majd az aprított paradicsom. Lassan összefőzzük, végül hozzáadjuk a lecsepegtetett babokat. Persze ha van kész, főtt babunk, azt is tehetünk bele konzerv helyett. Megborsozzuk, ha szükséges, még megsózzuk.
Ezután annyi mélyedést alakítunk ki a babos raguban, ahány tojást fel szeretnénk használni az adott serpenyőhöz. Óvatosan belecsúsztatjuk a felütött tojásokat, lefedjük, majd alacsony lángon addig sütjük, amíg a fehérjék megszilárdulnak, de a sárgáják még krémesek maradnak. A sárgájákat végül megsózzuk.
Rögtön tálaljuk, aprított petrezselyemmel díszítjük.