Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sültpaprika-krémes tészta

Próbáltad már sütve a paprikát?
2020. április 27.

A tészta könnyen és sokáig tárolható alapanyag. Szószokkal igazán változatossá tehető, teljes kiőrlésű változat esetén pedig remek lassan felszívódó szénhidrátforrás. Ebben a receptben a sütőben sült kaliforniai paprika adja a tésztaszósz alapját.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 2 db kaliforniai paprika
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tészta
  • himalája só
  • őrölt bors
  • 2 dl növényi tejszín
  • friss bazsalikom

Elkészítés

 

 A paprikát alaposan megmossuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A hagymákat meghámozzuk. Az egészet egy sütőpapírral belelt tepsibe tesszük, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Eközben sós vízben al dentére főzzük a teljes kiőrlésű tésztát.

A sült zöldségeket turmixgépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a növényi tejszínt és néhány friss bazsalikomlevelet. Krémesre turmixoljuk. 

Azonnal tálaljuk az elkészült tésztát a meleg paprikakrémmel, bazsalikommal díszítve. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vegán lasagne

Vegán lasagne

Annak sem kell lemondania a lasagne élményéről, aki nem fogyaszt húst.
Kukorica-krémleves

Kukorica-krémleves

Húsvét után jól jönnek a könnyű levesek, ugye?
Mangós quinoasaláta

Mangós quinoasaláta

Ezt a finomságot gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.