Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Málnás-céklás muffin

Zöldséget a sütibe! A cékla nagyon-nagyon finom csokival és málnával kombinálva.
2020. február 26.

A sült cékla édeskés ízét és szemet gyönyörködtető színét kihasználva ezúttal egy finom és egészséges muffin készült belőle. 

Hozzávalók

12 darabhoz
  • 20 dkg cékla
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg apró szemű zabpehely
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg eritrit
  • 2 db tojás
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 0,5 dl növényi tej
  • málna
  • fehér csokoládé

Elkészítés

 

 A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A céklát héjastól alufóliába csomagoljuk, villával megszurkáljuk, majd kb. 45 perc alatt puhára sütjük. 

A zabpehelylisztet összekeverjük a zabpehellyel, a fahéjjal, a sütőporral és eritrittel. 

A puhára sült céklát kicsomagoljuk, majd lehúzzuk róla a héját (ehhez érdemes gumikesztyűt használni). Felkockázzuk, turmixgépbe tesszük a tojásokkal, az olvadt kókuszolajjal és a tejjel együtt, majd folyékonyra turmixoljuk. Hozzáöntjük a száraz hozzávalókat, majd egy 12 részes, muffinpapírral bélelt sütőformába kanalazzuk. A tetejét málna- és csokidarabokkal díszítjük. 

Az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lassan sült teriyaki csirke

Lassan sült teriyaki csirke

Szaftos és ízletes csirke? Süsd lassan, fűszerezd bátran – Gökler Kriszti mutatja a receptet!
Mandulalisztes-fahéjas fánk

Mandulalisztes-fahéjas fánk

Reformáljuk meg a fánkot!
Brokkolipürével töltött padlizsán

Brokkolipürével töltött padlizsán

Könnyű és ízletes, főételként vagy köretként is fogyaszthatjuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.