Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Málnás-céklás muffin

Zöldséget a sütibe! A cékla nagyon-nagyon finom csokival és málnával kombinálva.
2020. február 26.

A sült cékla édeskés ízét és szemet gyönyörködtető színét kihasználva ezúttal egy finom és egészséges muffin készült belőle. 

Hozzávalók

12 darabhoz
  • 20 dkg cékla
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg apró szemű zabpehely
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg eritrit
  • 2 db tojás
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 0,5 dl növényi tej
  • málna
  • fehér csokoládé

Elkészítés

 

 A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A céklát héjastól alufóliába csomagoljuk, villával megszurkáljuk, majd kb. 45 perc alatt puhára sütjük. 

A zabpehelylisztet összekeverjük a zabpehellyel, a fahéjjal, a sütőporral és eritrittel. 

A puhára sült céklát kicsomagoljuk, majd lehúzzuk róla a héját (ehhez érdemes gumikesztyűt használni). Felkockázzuk, turmixgépbe tesszük a tojásokkal, az olvadt kókuszolajjal és a tejjel együtt, majd folyékonyra turmixoljuk. Hozzáöntjük a száraz hozzávalókat, majd egy 12 részes, muffinpapírral bélelt sütőformába kanalazzuk. A tetejét málna- és csokidarabokkal díszítjük. 

Az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lassan sült teriyaki csirke

Lassan sült teriyaki csirke

Szaftos és ízletes csirke? Süsd lassan, fűszerezd bátran – Gökler Kriszti mutatja a receptet!
Mandulalisztes-fahéjas fánk

Mandulalisztes-fahéjas fánk

Reformáljuk meg a fánkot!
Brokkolipürével töltött padlizsán

Brokkolipürével töltött padlizsán

Könnyű és ízletes, főételként vagy köretként is fogyaszthatjuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.