Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karfiol „bolognai”

Húsmentesen is összedobhatsz egy isteni „bolognai” szószt.
2019. november 13.

Egy újabb remek módja annak, hogy az eredetihez hasonló bolognai szószt készítsünk hús nélkül, csupán növényi alapanyagokból.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 20 dkg vöröslencse/csicseriborsó/teljes kiőrlésű spagetti tészta
  • 1 fej lila hagyma/vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg karfiol
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 konzerv hámozott, aprított paradicsom
  • 2 dl passzírozott paradicsom
  • himalája só
  • friss bazsalikom
  • parmezán sajt/sörélesztőpehely

Elkészítés

A spagetti tésztát forrásban lévő sós vízben kb. 8 perc alatt al dentére főzzük.

A hagymát megpucoljuk és finomra aprítjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. A karfiolt apró rózsákra vágjuk, majd aprítógépben felaprítjuk. 

Egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymákat. Hozzáadjuk a felaprított karfiolt, és megpirítjuk. A serpenyőbe öntjük az aprított és a passzírozott paradicsomot, megsózzuk, friss bazsalikommal fűszerezzük. Felöntjük 1 dl vízzel, majd fedő alatt, közepes lángon kb. 15 percig főni hagyjuk. 

Az elkészült szószt az al dentére főzött tésztára kanalazzuk, parmezánnal vagy sörélesztőpehellyel megszórva, friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Teriyaki tempeh

Teriyaki tempeh

Különleges és egészséges fogás Gökler Krisztitől.
Sütőtök curry

Sütőtök curry

Éljenek a laktató curryk, Gökler Kriszti receptje ráadásul vegán is!
Reszelt almás gofri

Reszelt almás gofri

Indítsuk ezt az őszi hétfőt egy finom, tápláló reggelivel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.