Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Teriyaki tempeh

Különleges és egészséges fogás Gökler Krisztitől.
2019. november 6.

A tempeh egy főtt szójababból, erjesztett eljárással készült étel, amely előállításának köszönhetően kedvező hatással van az emésztőrendszerre, valamint kiváló fehérjeforrás is egyben.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 dl szójaszósz
  • ¼ evőkanál folyékony füst
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szárított vöröshagyma
  • 2 evőkanál eritrit
  • 20 dkg tempeh
  • 12 dkg bulgur
  • 1 evőkanál adalékanyagmentes ételízesítő
  • himalája só
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál szezámmag

Elkészítés

Összeöntjük és elkeverjük a szójaszószt, a folyékony füstöt, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, a vöröshagymaport és az eritritet. A tempeh-t felszeleteljük kisebb darabokra, majd a teriyaki szószba pácoljuk legalább 30 percre. 

A bulgurt háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük himalája só és ételízesítő hozzáadásával.

Egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a szezámmagot, majd hozzáadjuk a bepácolt tempeh darabokat, és minden oldalukat megpirítjuk. A puhára főtt bulgurral tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtök curry

Sütőtök curry

Éljenek a laktató curryk, Gökler Kriszti receptje ráadásul vegán is!
Reszelt almás gofri

Reszelt almás gofri

Indítsuk ezt az őszi hétfőt egy finom, tápláló reggelivel.
Céklakrémes tészta

Céklakrémes tészta

Csodás színű tésztaétel, amellyel szervezetünk vitaminraktárait is feltölthetjük.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.