Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Cukkinis pulykaburger

Tudjátok már, mi lesz ma az ebéd?
2019. november 25.

Az eredeti hamburger ugyan marhából készül, ám zsírszegényebb és zöldségekben gazdagabb verzióban is érdemes ebédre kipróbálni.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 15 dkg darált pulyka
  • 10 dkg cukkini
  • 4 dkg lila hagyma
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál grillfűszer
  • 2 db teljes kiőrlésű császárzsemle
  • cukormentes ketchup
  • jégsaláta
  • bébispenót
  • koktélparadicsom

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A darált húshoz hozzáreszeljük a cukkinit, majd összekeverjük a finomra aprított lila hagymával, a tojással és a fűszerkeverékkel. A masszát 2 részre osztjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben 2 burger húspogácsát formázunk belőle. 

Az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Eközben kettévágjuk a zsemléket és serpenyőben kissé megpirítjuk a belső oldalukat. Megkenjük ketchuppal, majd jégsaláta- és spenótlevelet, koktélparadicsom és lila hagyma szeleteket rétegezünk rájuk. Végül pedig jöhetnek az elkészült cukkinis pulykafasírtok.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gránátalmás quinoasaláta

Gránátalmás quinoasaláta

Dobjuk fel az egyhangú salátákat!
Karfiol „bolognai”

Karfiol „bolognai”

Húsmentesen is összedobhatsz egy isteni „bolognai” szószt.
Teriyaki tempeh

Teriyaki tempeh

Különleges és egészséges fogás Gökler Krisztitől.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.