Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gránátalmás édesburgonya-saláta

Ki mondta, hogy télen nem ehetünk sok-sok színeset?
2020. január 27.

Télies hangulatú meleg saláta, amit a gránátalma savanykás-édeskés íze tesz különlegessé.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 40 dkg édesburgonya
  • 30 dkg kelbimbó
  • 6 dkg tökmag
  • ½ gránátalma
  • himalája só
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés

 

 A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

Az édesburgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, a kelbimbót megtisztítjuk. Külön-külön sütőzacskóba tesszük, megsózzuk, majd bekötjük a zacskók száját. Tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.

A tökmagot pár perc alatt megpirítjuk egy forró, száraz serpenyőben. A gránátalmát meghámozzuk, eltávolítjuk a magokról a fehér hártyákat. 

Összekeverjük a salátát a megsült édesburgonyával és kelbimbóval, a pirított tökmaggal és a gránátalmával. Végül meglocsoljuk egy kevés extra szűz olívaolajjal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mogyoróvajas kosárka

Mogyoróvajas kosárka

Édes falatkák egészséges hozzávalókból.
Sárgarépás vöröslencseleves

Sárgarépás vöröslencseleves

Gyors és egészséges leves a sietős hétköznapokra.
Áfonyás-kakaós granola

Áfonyás-kakaós granola

Reggelire vagy uzsira? Legyen mindkettőre!

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.