Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Humusz saláta

Igen, a kedvelt mártogatósból saláta is lehet!
2020. július 17.

 Ez a gyorsan összedobható hideg fogás tökéletes a forró napokra. Könnyedebb, de egyben laktató, sőt fehérjében is gazdag.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 20 dkg főtt vagy konzerv csicseriborsó
  • 2 evőkanál tahini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ¼ citrom leve
  • 1 evőkanál őrölt római kömény
  • őrölt fekete bors
  • himalája só
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • ¼ fej lila hagyma
  • 10 db olívabogyó
  • 3 dkg feta sajt
  • friss fodros petrezselyem

Elkészítés

 

A csicseriborsót 1 dl főzőlével (vagy a konzerv levével), a tahinivel, az áttört fokhagymával, a citromlével, a római köménnyel, valamint ízlés szerint sóval és borssal teljesen krémesre turmixoljuk. Néhány szem csicseriborsót meghagyhatunk a díszítéshez. 

Az elkészült humuszt kettéosztjuk lapos tányérokba, majd félbevágott koktélparadicsommal, vékonyra szeletelt lila hagymával, olívabogyóval, morzsolt feta sajttal és frissen tépett fodros petrezselyemmel tálaljuk.  

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Grillezett nektarinos joghurtdesszert

Grillezett nektarinos joghurtdesszert

Könnyű édesség grillezett barackkal.
Röszti gofri

Röszti gofri

Lisztmentes gofri? Igen!
Sárgabarackos-kókuszos zabszelet

Sárgabarackos-kókuszos zabszelet

Csupa egészséges alapanyagból készítve.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?