Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Avokádós-csicseriborsós csirkesaláta

Könnyű, de egyben laktató saláta – szerintünk tökéletes hétindító!
2020. június 15.

Ahogy melegszik az idő, egyre jobban esnek a könnyedebb saláták is főétkezés gyanánt. Érdemes úgy összeállítani az alapanyagokat, hogy egyszerre legyen a végeredmény minél színesebb, tápanyagdúsabb és laktatóbb is.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 25 dkg csirkemell
  • himalája só
  • őrölt bors
  • őrölt csemegepaprika
  • szárított majoránna
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg fürtös uborka
  • 15 dkg főtt csicseriborsó
  • ½ fej lila hagyma
  • 1 db érett avokádó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ citrom leve
  • 5 dkg feta sajt

Elkészítés

 

A csirkemellet megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, paprikával és majoránnával fűszerezzük. Olívaolajjal megkent grillsütőn mindkét oldalát aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt.

Eközben megtisztítjuk a zöldségeket. A koktélparadicsomot felkarikázzuk, az uborkát felkockázzuk, a csicseriborsót lecsepegtetjük, a lila hagymát pedig finomra aprítjuk.

Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját, majd kikanalazzuk a húsát. Villával pépesítjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverünk egy gerezd áttört fokhagymát, valamint a citrom levét, hogy megelőzzük a barnulását.

A felaprított zöldségeket alaposan összekeverjük az avokádókrémmel, majd a tetejére halmozzuk a felkockázott grillezett csirkemellet, végül feta sajtot morzsolunk a saláta tetejére.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lazac tejszínes-paradicsomos szószban

Lazac tejszínes-paradicsomos szószban

Könnyű és egészséges ebéd a meleg napokra.
Vegán tiramisu

Vegán tiramisu

Érzékeny vagy a tejtermékekre? Vagy vegán életmódot folytatsz? Gökler Kriszti receptjével a tiramisuról sem kell lemondanod!
Tofu burrito tál

Tofu burrito tál

Burrito tál húsmentesen? Jöhet!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.