Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fehérjedús sajtos pogácsa

"Egy kelesztés nélküli, néhány perc alatt összedobható recept, amiből finom, puha és nem utolsósorban magas fehérjetartalommal rendelkező pogácsa készül"
2016. October 4.

Hozzávalók

  • 250 g zsírszegény túró
  • 150 g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 tojás
  • 50 g natúr joghurt
  • 50 g zsírszegény sajt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 50 g kókuszolaj
  • lenmag/szezámmag
  • őrölt fűszerkömény

Elkészítés

Egy kelesztés nélküli, néhány perc alatt összedobható recept, amiből finom, puha és nem utolsósorban magas fehérjetartalommal rendelkező pogácsa készül, amit könnyedén elcsomagolhatunk magunknak vagy a gyerekeknek tízóraira vagy uzsonnára.

1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra légkeveréssel.

2. A lisztet összegyúrjuk a túróval, egy tojással, a natúr joghurttal, a sütőporral, a felolvasztott kókuszzsírral és két csipet sóval.

3. Ha teljesen homogén tésztát kaptunk, kinyújtjuk egy kilisztezett nyújtódeszkán és pogácsaformákat szaggatunk belőle.

4. Miután kiszaggattuk az egész tésztát, a maradék tojást felverjük és megkenjük vele a pogácsák tetejét.

5. Ezután megszórjuk reszelt sajttal és ízlés szerint lenmaggal, szezámmaggal és/vagy fűszerköménnyel.

6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, majd az előmelegített sütőbe toljuk 15 percre.

Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Eprrel töltött túrógombóc

Eprrel töltött túrógombóc

A gombóc és az eper csodálatos találkozása.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!