Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme a banánkenyerek banánkenyere

Mert finom és egészséges ez a változat
2017. február 23.

A banánkenyér egyike volt életem első egészséges süteményeinek. Ez már sokéves történet, de a lelkesedésem törtetlen iránta, főleg amikor friss, meleg és puha.

Az alapgondolat azóta is változatlan, de mindig megpróbálom feldobni valamilyen plusz hozzávalóval, hogy még finomabbá, vagy még egészségesebbé varázsoljam.

Hozzávalók

  • 4 db banán
  • 20 dkg zabliszt
  • 5 dkg aprószemű zabpehely
  • 6 dkg eritrit
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 3 dkg chia mag
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 evőkanál vanília aroma

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük légkeveréssel 180°C-ra.

2. 3 darab banánt villával pépesítünk, majd egy keverőtálba öntjük és összekeverjük a tojásokkal, a vanília aromával és a kókuszolajjal. A száraz hozzávalókat külön összekeverjük, azaz a lisztet, a zabpelyhet, az eritritet, a kókuszreszeléket, a chia magot, a sütőport, a só és a fahéjat. Ezután homogénné keverjük a száraz és a nedves hozzávalókat.

3. Egy kenyérsütő formát kiolajozunk kókuszolajjal, majd beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk a tésztát. A maradék egy banánt félbevágjuk és a kenyér tetejére tesszük díszítésként. Megszórhatjuk még egy kevés chia maggal és kókuszreszelékkel is.

4. Az előmelegített sütőbe tesszük a formát kb. 50 percre. A sütés utolsó negyed órájában figyeljük a süteményt és ellenőrizzük tűpróbával, hogy kellően átsült-e. Ha égne a kenyér teteje, fedjük le alufóliával az utolsó 10 percre.

5. Az elkészült banánkenyeret rövid ideig hűlni hagyjuk, majd szeleteljük fel óvatosan és még langyosan tálaljuk. A legfinomabb összhatás érdekében kenjünk meg krémes mogyoróvajjal és fogyasszunk mellé egy pohár kókusztejet.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csörögefánk zablisztből

Csörögefánk zablisztből

Egy hagyományos farsangi étel diétabarát változatban
Teljes kiőrlésű kalács

Teljes kiőrlésű kalács

Nincs húsvét finom házi kalács nélkül, és mért ne lehetne ezt is egészségesebb lisztből elkészíteni?
Kakaós túrós pite egészségesen

Kakaós túrós pite egészségesen

Kiskoromban az egyik kedvenc percek alatt összedobható desszertem volt a kakaós-cukros túró. Ez az emlék ihlette a következő receptet, amelyben ugyan a cukrot eritritre cseréltem, de sikerült felidéznem ugyanazt az ízt, pite formájában.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.