Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egészséges reggeli: készítsünk otthon gabonapelyhet!

Méghozzá jó ropogósat, fahéjasat! Ráadásul cukor-és lisztmentes ez a változat!
2016. November 26.

A jól ismert fahéjas gabonapehely otthoni változatát nem csak azért érdemes elkészíteni, mert fehér cukor és lisztmentes, tehát sokkal egészségesebb, hanem azért is, mert egy külön élményt nyújt, ha a saját készítésű gabonapelyhünket ehetjük reggelire egy pohár tejjel nyakon öntve.

 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 70 g zabliszt
  • 70 g teljes kiőrlésű liszt
  • 30 g lenmagliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1/2 csomag őrölt fahéj
  • 100 g eritrit
  • 20 g kókuszolaj
  • 1 tojásfehérje
  • 4 dl (növényi) tej

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

2. Összekeverjük a háromfajta lisztet a sütőporral, a fahéj és az eritrit felével és a tojásfehérjével. Minimális víz hozzáadásával egy nem ragacsos, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk.

3. Érdemes szilikon sütőlapon dolgozni, de hagyományos sütőpapírt is használhatunk. A tésztát kevés liszttel megszórva rögtön a sütőlapra nyújtjuk egészen vékonyra, kb. 2-3 mm vastagságúra. Ezután megkenjük az egész felületét kókuszolajjal és egyenletesen megszórjuk a maradék fahéjjal és eritrittel.

4. Az előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

5. Néhány perc hűlés után a tésztát egy vágódeszkára helyezzük és egy éles kés segítségével kb. 1,5 cm-es oldalú négyzetekre daraboljuk. Ha nem tartjuk elég ropogósnak, egy száraz serpenyőben még piríthatunk rajta egy keveset.

6. Hideg tejjel felöntve fogyaszthatjuk.

 

Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Top 10 gluténmentes gabona - nem is hitted volna, hogy ilyen sok van!

Top 10 gluténmentes gabona - nem is hitted volna, hogy ilyen sok van!

Nem is gondoltad volna, hogy ennyiféle gabona létezik, ráadásul mind gluténmentes! Ismerjük, hát meg őket sorban és használjuk is a következő kenyérsütésnél!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!