Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egészséges reggeli: készítsünk otthon gabonapelyhet!

Méghozzá jó ropogósat, fahéjasat! Ráadásul cukor-és lisztmentes ez a változat!
2016. November 26.

A jól ismert fahéjas gabonapehely otthoni változatát nem csak azért érdemes elkészíteni, mert fehér cukor és lisztmentes, tehát sokkal egészségesebb, hanem azért is, mert egy külön élményt nyújt, ha a saját készítésű gabonapelyhünket ehetjük reggelire egy pohár tejjel nyakon öntve.

 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 70 g zabliszt
  • 70 g teljes kiőrlésű liszt
  • 30 g lenmagliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1/2 csomag őrölt fahéj
  • 100 g eritrit
  • 20 g kókuszolaj
  • 1 tojásfehérje
  • 4 dl (növényi) tej

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

2. Összekeverjük a háromfajta lisztet a sütőporral, a fahéj és az eritrit felével és a tojásfehérjével. Minimális víz hozzáadásával egy nem ragacsos, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk.

3. Érdemes szilikon sütőlapon dolgozni, de hagyományos sütőpapírt is használhatunk. A tésztát kevés liszttel megszórva rögtön a sütőlapra nyújtjuk egészen vékonyra, kb. 2-3 mm vastagságúra. Ezután megkenjük az egész felületét kókuszolajjal és egyenletesen megszórjuk a maradék fahéjjal és eritrittel.

4. Az előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

5. Néhány perc hűlés után a tésztát egy vágódeszkára helyezzük és egy éles kés segítségével kb. 1,5 cm-es oldalú négyzetekre daraboljuk. Ha nem tartjuk elég ropogósnak, egy száraz serpenyőben még piríthatunk rajta egy keveset.

6. Hideg tejjel felöntve fogyaszthatjuk.

 

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fahéjas, mézes zabpehely keksz

Fahéjas, mézes zabpehely keksz

A mézes, fahéjas zabkeksz kávé és tea mellé is kitűnő, de gyors reggelinek, uzsonnának is tökéletes.
Top 10 gluténmentes gabona - nem is hitted volna, hogy ilyen sok van!

Top 10 gluténmentes gabona - nem is hitted volna, hogy ilyen sok van!

Nem is gondoltad volna, hogy ennyiféle gabona létezik, ráadásul mind gluténmentes! Ismerjük, hát meg őket sorban és használjuk is a következő kenyérsütésnél!
Árpától a zabpehelyig - azaz, mit tudnak a kásák?

Árpától a zabpehelyig - azaz, mit tudnak a kásák?

A kásákra sokan kortárs fejlesztésként gondolnak, pedig a gabonafélék egyik legrégebbi és legegészségesebb felhasználását jelenti a kásafőzés.

Napi ajánlatunk

Top videók