Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Gyors sörös kenyér

Csalni ér: sör helyett szénsavas üdítővel is készíthetjük
2016. november 9.

Hozzávalók

  • 3 csésze liszt
  • ¼ csésze kristálycukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 350ml sör (1 doboz), vagy bármilyen más szénsavas üdítő
  • 55g olvasztott vaj

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk ki egy 22×12 cm-es vekniformát.

2. Tegyük a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót egy nagy tálba, és keverjük össze. Adjuk hozzá a sört, és egy fakanállal alaposan keverjük össze.

3. Öntsük az olvasztott vaj felét a kivajazott formába. Öntsük rá a tésztát, és öntsük rá a vaj másik felét.

4. Süssük a középső rácson 50-60 percig. Akkor van kész, ha a teteje barna és ropogós, és a beleszúrt fogpiszkálót tisztán húzzuk ki a közepéből.

5. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni 5 percig.

6. Vegyük ki a formából, és azonnal tálaljuk.

 

Forrás: glitterandgoulash.com 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tripla citromos, csokis gyümölcskenyér

Tripla citromos, csokis gyümölcskenyér

Ezt a süteményt, aki egyszer elkészíti, nem fog tudni leszokni róla. A citrom összes aromája átjárja a tésztát, és az itt-ott előkerülő csoki darabok még izgalmasabbá teszik.
Citromos répakenyér

Citromos répakenyér

Sallay Fanni csodás desszertje bármilyen évszakban üde színfoltja lehet nemcsak egy ünnepi, hanem bármilyen asztalnak. Vigyázat, gyorsan fogy!
Banánkenyér

Banánkenyér

Íme az ideális desszert: felhasználjuk a túlérett banánokat, hidegen vagy melegen is szuperül működik.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!