Fűszeres-mézes francia kenyér
Hozzávalók
- 1 evőkanál élesztő
- 5 1/3 csésze liszt
- 2 csésze szobahőmérsékletű víz
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál köménymag
- 1 teáskanűl szárított kakukkfű
- 1 teáskanál szárított rozmaring
Elkészítés
1. Tegyük az összes hozzávalót a konyhai robotgép keverőtáljába. Egy fakanállal nagyjából keverjük össze, és hagyjuk állni 15 percig.
2. Illesszük a dagasztókart a helyére, és közepes fokozaton dagasszuk 5 percig, majd letakarva 60 percig hagyjuk kelni.
3. Egy tepsit terítsünk be sütőpapírrral. Ütögessük meg a tésztát, és tegyük a tepsire. Osszuk a tésztát kétfelé, és mindkét részből formázzunk veknit, majd hagyjuk kelni újabb 60 percig.
4. Tegyünk egy másik tepsit a sütő alsó rácsára, és melegítsük elő a sütőt 205 fokra. Szórjuk meg a vekniket liszttel, és recés késsel ejtsünk 3 vágást mindkét vekni tetején.
5. Tegyük a sütőpapírral beterített tepsin lévő vekniket a sütő középső rácsára, Óvatosan öntsünk 1 csésze vizet a sütő alján lévő forró tepsire, majd gyorsan csukjuk be a sütő ajtaját. Süssük 30 percig.
Forrás:thewanderlustkitchen.com