Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A chilis, gyömbéres fűszervajjal sült csirkéhez tökéletesen illik a friss zöldekkel készülő gyümölcsös mangó salsa és a kókusztejben párolt rizs. Tökéletes vacsora.

Gyömbéres csirkemell mangósalsával és kókusztejes rizzsel

Adásban volt: 2014. January 20.
A recepthez tartozó videó
A chilis, gyömbéres fűszervajjal sült csirkéhez tökéletesen illik a friss zöldekkel készülő gyümölcsös mangó salsa és a kókusztejben párolt rizs. Tökéletes vacsora.
2016. February 5.

Hozzávalók

2-4 fő
  • 2 bőrös csirkemellfilé
  • 2-3 salotta
  • 1 chilipaprika
  • 1 lime
  • friss gyömbér
  • 3-4 dkg vaj
  • 1 zöldalma
  • 1 érett mango
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 ek szójaszósz
  • lime
  • 1 ek barnacukor
  • gyömbér
  • chili paprika
  • friss koriander
  • menta
  • 20 dkg rizs
  • 2 dl kókusztej

Elkészítés

A rizst átöblítjük, egészen addig amíg egészen tiszta vizet öblítünk belőle.
Majd felöntjük annyi kókusztejjel, amennyi egy ujjnyira ellepi.
Egyszer felforraljuk, majd takarékon kb. 20 perc alatt készre főzzük, ha kell közben pótoljuk a folyadékot, ekkor már lehet vízzel.
A csirkemellhez először fűszervajat készítünk.
A salotta hagymát összeturmixoljuk a vajjal, egy kevés chilivel, gyömbérrel és a lime levével. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, a bőrét finoman fellazítjuk, és betesszük alá a fűszervajat.
Forró serpenyőben egy kevés olívaolajon a bőrös felén kezdve elősütjük. 180 C fokos sütőben kb 20 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.
Eközben összeállítjuk a salsat. Az öntethez összekeverjük a szójaszószt a lime levével, hozzáadjuk a barnacukrot, a finomra aprított chilit és reszelünk hozzá gyömbért.
A felkockázott mangót és zöldalmát és a felkarikázott újhagymát beleforgatjuk az öntetbe és megszórjuk friss mentával vagy korianderrel és ezzel is átforgatjuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csirkesaláta karalábéval és mangóval

Csirkesaláta karalábéval és mangóval

Ez a könnyű saláta, csirkemellel, mangóval, karalábéval, almával, földimogyoróval, zöld fűszerekkel és a pikáns öntettel remek ebéd vagy vacsora, egy pohár borral pedig tökéletes lesz a harmónia.
Egzotikus paradicsomos csirke, jázminrizzsel

Egzotikus paradicsomos csirke, jázminrizzsel

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, mégis különleges csirke étel, egzotikus ízekkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!