Egzotikus paradicsomos csirke, jázminrizzsel
Hozzávalók
4 adag- 2 kis hagyma, nagyobb darabokra vágva
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 szelet friss gyömbér, meghámozva
- 2 evőkanál olaj
- 1 púpos teáskanál curry (vagy más fűszerkeverék)
- őrölt fahéj
- őrölt római kömény
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 doboz (400g) hámozott paradicsomkonzerv
- só
- bors
- 2 evőkanál vaj
- 50dkg csirkemellfilé, felkockázva
- 1 doboz (400g) kókusztej
- friss koriander
- 20 dkg jázminrizs
Elkészítés
A feldarabolt hagymát, a meghámozott fokhagymagerezdeket és a kisebb darabokra vágott gyömbért aprítógépbe tesszük, és egészen finomra, szinte pépesre aprítjuk. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymás-gyömbéres alapot, majd fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a curryt és a pirospaprikát, néhány másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomkonzervet. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg a paradicsom besűrűsödik, leve elfő, ez kb. 10 perc. Amíg fő, egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a csirkedarabokat. Amikor megpirultak, a paradicsomhoz adjuk, átforgatjuk. Felöntjük a kókusztejjel, és néhány percig főzzük, amíg a csirke megpuhul. Rizzsel vagy naan kenyérrel, friss korianderrel meghintve tálaljuk.