Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Muszaka

Adásban volt: 2017. September 18.
A recepthez tartozó videó
2017. September 18.

Hozzávalók

  • 2 padlizsán
  • olívaolaj
  • só, bors
  • A raguhoz:
  • 75 dkg darált marhahús és bárányhús
  • 1 db lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 tk barna cukor
  • 1-2 dl vörösbor
  • só, bors
  • 1 babérlevél
  • 1 rúd fahéj rúd
  • 1 csipet őrölt római kömény
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • kevés szegfűbors
  • olívaolaj
  • A besamel mártáshoz:
  • 900 ml tej
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • csipet szerecsendió
  • 10 dkg parmezán sajt
  • zsemlemorzsa
  • só, fehérbors

Elkészítés

1. A padlizsánt hosszában csíkokra vágjuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd megsózzuk. 220 fokon 20 percig sütjük őket.

2. A raguhoz egy felhevített serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott és megsózott lilahagymát és a fokhagymát. A darált húst hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk. Közben a paradicsomot félbevágjuk és lereszeljük, így a héja nem kerül bele, ezt pedig a darált húshoz adjuk a paradicsompürével és a hámozott paradicsommal együtt. Felöntjük a vörösborral, majd beletesszük a fahéjat, sózzuk és cukrozzuk. Ezután beletesszük a babérlevelet is. Fűszerezzük szegfűszeggel, római köménnyel és szegfűborssal és 50 percig főzzük.

3. A besamel mártáshoz egy felhevített serpenyőben megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a lisztet, majd felöntjük tejjel. Ha besűrűsödött borsozzuk, és friss szerecsendióval ízesítjük, végül hozzáadjuk a reszelt parmezánt és jól elkeverjük.

4. Egy tepsiben rétegezzük a padlizsánt, rá a húsos ragut, a besamel mártást és ezt ismételjük még egyszer. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd 185 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gyümölcsös süti, avagy cobbler - szinte bármiből

Gyümölcsös süti, avagy cobbler - szinte bármiből

Mert tényleg bármiből elkészíthető ez a remekül variálható desszert, ha van otthon gyümölcs, liszt, vaj, és cukor. Vagyis kicsit pitetészta, kicsit keksz, ropog és édes, és ha egyszer elkészíted, örökre megjegyezted.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!