Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Muszaka

Adásban volt: 2017. szeptember 18.
A recepthez tartozó videó
2017. szeptember 18.

Hozzávalók

  • 2 padlizsán
  • olívaolaj
  • só, bors
  • A raguhoz:
  • 75 dkg darált marhahús és bárányhús
  • 1 db lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 tk barna cukor
  • 1-2 dl vörösbor
  • só, bors
  • 1 babérlevél
  • 1 rúd fahéj rúd
  • 1 csipet őrölt római kömény
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • kevés szegfűbors
  • olívaolaj
  • A besamel mártáshoz:
  • 900 ml tej
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • csipet szerecsendió
  • 10 dkg parmezán sajt
  • zsemlemorzsa
  • só, fehérbors

Elkészítés

1. A padlizsánt hosszában csíkokra vágjuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd megsózzuk. 220 fokon 20 percig sütjük őket.

2. A raguhoz egy felhevített serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott és megsózott lilahagymát és a fokhagymát. A darált húst hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk. Közben a paradicsomot félbevágjuk és lereszeljük, így a héja nem kerül bele, ezt pedig a darált húshoz adjuk a paradicsompürével és a hámozott paradicsommal együtt. Felöntjük a vörösborral, majd beletesszük a fahéjat, sózzuk és cukrozzuk. Ezután beletesszük a babérlevelet is. Fűszerezzük szegfűszeggel, római köménnyel és szegfűborssal és 50 percig főzzük.

3. A besamel mártáshoz egy felhevített serpenyőben megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a lisztet, majd felöntjük tejjel. Ha besűrűsödött borsozzuk, és friss szerecsendióval ízesítjük, végül hozzáadjuk a reszelt parmezánt és jól elkeverjük.

4. Egy tepsiben rétegezzük a padlizsánt, rá a húsos ragut, a besamel mártást és ezt ismételjük még egyszer. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd 185 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gyümölcsös süti, avagy cobbler - szinte bármiből

Gyümölcsös süti, avagy cobbler - szinte bármiből

Mert tényleg bármiből elkészíthető ez a remekül variálható desszert, ha van otthon gyümölcs, liszt, vaj, és cukor. Vagyis kicsit pitetészta, kicsit keksz, ropog és édes, és ha egyszer elkészíted, örökre megjegyezted.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.