Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Darált húsos raguval töltött gombafejek

Adásban volt: 2017. October 25.
A recepthez tartozó videó
2017. October 25.

Hozzávalók

2 személyre
  • 15 dkg darált marhahús
  • 1 db salotta hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg túró
  • 1 tojás
  • 4-5 ek paradicsomszósz
  • 6-8 db nagy gombafej
  • 1-2 szál újhagyma
  • friss bazsalikom
  • friss petrezselyem
  • 5 dkg parmezán sajt
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A gombákat megtisztítjuk és a tönkjeit kiszedjük. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a gombafejeket, majd egy tepsibe szedjük őket.

2. A salottahagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd egy felhevített serpenyőben olívaolajon megdinszteljük a marhahússal együtt, végül sózzuk.

3. Egy tálban elkeverjük a túrót a tojással, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, az újhagymát, a paradicsomszósz felét és a húst.

4. A gombafejeket megtöltjük a húsos töltelékkel, rákanalazunk egy kis paradicsomszószt, ráreszelünk a sajtból és előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel, reszelt parmezánnal és a bazsalikommal. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, darált húsos török lepény

Fűszeres, darált húsos török lepény

A fűszeres, darált húsos lepény vendégvárónak is, de gyorsan elkészülő ebédnek vagy vacsorának is kiváló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!