Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rántott ,,mac&cheese'' golyók marinara szósszal

Adásban volt: 2016. október 4.
A recepthez tartozó videó
2016. október 4.

Hozzávalók

  • 45 dkg ”szarvacska” tészta
  • 3 ek. vaj
  • 3 ek. liszt
  • 6 dl tej
  • 45 dkg trappista sajt
  • 45 dkg gouda sajt
  • só, bors
  • szerecsendió
  • Panírhoz:
  • liszt
  • tojás
  • prézli
  • Marinara szósz:
  • 6 db nagy paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zellerszár
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. oregánó
  • 1,5 dl paradicsomszósz
  • 1 tk. bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés

1. Bő, forrásban lévő vízben főzzük meg a tésztát.

2. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. (Kb. 2 perc) A tejet állandó kevergetés mellett, apránként (3 adagban) hozzáadagoljuk. Folytonosan kevergetve megvárjuk, amíg besűrűsödik. Ezután sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Végül belekeverjük a sajtot.

3. Miután kissé lehűlt a szósz, hozzáöntjük a kész tésztához és összekeverjük. Az így kapott masszát, 2 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.

4. Amikor eléggé megdermedt, gyorsan dolgozva golyókat gyúrunk belőle, majd minimum 2 órára még mélyhűtőbe helyezzük.

5. Ezután először lisztbe, majd tojásba és prézlibe forgatjuk az összes golyót egyenként, és olajban aranybarnára sütjük.

Tipp: A golyókat minimum 2 órára, de érdemes akár egy egész éjszakára is mélyhűtőbe tenni, azért, hogy dermedtek legyenek, amikor panírozzuk őket.

Marinara szósz:

1. A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, olívaolajon párolni kezdjük.

2. A sárgarépát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, ugyanígy a zellerszárat is. Majd a hagymához adjuk. Egész kis lángon addig dinszteljük, amíg a sárgarépa és a zellerszár megpuhul. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.

3. A paradicsomok héját, hogy le tudjuk húzni, forró-lobogó vízbe tesszük 20 mp-re, majd jeges vízbe áttesszük. Ezután a hámozott paradicsomokat nagyon apró kockákra vágjuk, és szintén a szószhoz adjuk. Majd a fűszereket is hozzáadjuk, illetve, ha a paradicsom nem ad elég színt és nedvességet, akkor paradicsomszósszal felöntjük.

4. Addig főzzük kis lángon, amíg egy viszonylag sűrű testes mártást nem kapunk. A babérlevelet vegyük ki belőle a végén, mert később megkeseredhet tőle.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Rántott tejbegríz

Rántott tejbegríz

Egy-két trükk, és a tejbegríz a desszertek koronázatlan királynője lesz. Készítsük a szerelem almájával a még szebb tálalásért!
Rántott hús zabpehely bundában

Rántott hús zabpehely bundában

Hagyományos rántott hús, rendhagyó bundában.
Parmezános rántott csirke

Parmezános rántott csirke

A ropogós, parmezános, fokhagymás, citrusos bundában kisütött csirkecombok, akár vasárnapi ebédre, ünnepi alkalmakra, de csak a szokásos rántott csirke helyett is kiváló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.