Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Céklás gnocchi parmezán chipsszel

Adásban volt: 2017. november 13.
A recepthez tartozó videó
2017. november 13.

Hozzávalók

2 személyre
  • A szószhoz:
  • 1-2 dl habtejszín
  • 1 cékla
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • friss kakukkfű
  • vaj
  • olívaolaj
  • só,bors
  • A gnocchihoz:
  • 1 kg burgonya
  • 25-30 dkg liszt
  • 1 cékla
  • 1 tojás

Elkészítés

1. A céklákat 200 fokon héjában, fóliába becsomagolva 1 órán keresztül sütjük, meghámozzuk, majd az egyiket lepürésítjük, a másikat csíkokra vágjuk.

2. Az elősütött és áttört burgonyát a tojással, liszttel, 3 ek céklapürével és két csipet sóval összegyúrjuk. 4 részre osztjuk és mindegyikből hosszú hengereket sodrunk, majd a felületét bevagdossuk és pár centis darabokra vágjuk. 30 percig hűtőben pihentetjük és sós, forró vízben megfőzzük. Amikor feljöttek a víz tetejére, akkor vehetjük ki őket.

3. A szószhoz egy felhevített serpenyőben olívaolajon és vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát.

4. A csíkokra vágott céklákat a megdinsztelt fokhagymához adjuk és megpirítjuk. Ezután öntjük hozzá a tejszínt, sózzuk, pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a gnocchikat és összeforgatjuk.

5. A chipshez a parmezánt lereszeljük, kis halmokat tesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és aranybarnára sütjük. Ezzel tálaljuk a gnocchit, majd friss kakukkfűvel megszórjuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!