Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökös-ricottás gnocchi mandulás zsemlemorzsában

Adásban volt: 2016. November 11.
A recepthez tartozó videó
2016. November 11.

Hozzávalók

  • 50 dkg sütőtök
  • 1 db tojás
  • 10 dkg ricotta
  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg édesburgonya
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 3 ek. cukor
  • 3 ek. zsemlemorzsa
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 10 g porcukor

Elkészítés

1. Sütőben puhára sütjük a sütőtököt és az édesburgonyát. Ha elkészültek, még melegen áttörjük egy krumplinyomóval, egynemű masszává keverjük és lehűtjük.

2. Hozzákeverjük a ricottát, egy tojást, majd a cukrot. Csak annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható, gyúrható, de még könnyű tésztát kapjunk. A gnocchik megformázáshoz hosszú, hüvelykujjnyi vastagságú kígyókat készítünk a tésztából, és 1,5-2 cm darabokra vágjuk. Villával megnyomjuk mindegyik tetejét, hogy a morzsa jobban meg tudjon tapadni a mélyedésekben. A megformázott gnocchikat hűtőbe tesszük a kifőzés előtt.

3. A morzsához egy felhevített serpenyőben vajat olvasztunk. Hozzáadjuk a mandulabelet, egy csipetnyi fahéjat és sót, majd rövid pirítás után a zsemlemorzsát is. Ha édesebb morzsát szeretnénk, cukrot is adhatunk hozzá.

4. Legalább ötszörös mennyiségű vízben kb. öt perc alatt kifőzzük a gnocchikat, ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére. Egyszerre inkább kevesebbet tegyünk a vízbe, nehogy összeragadjanak. Ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére.

5. Egybeforgatjuk a mandulás zsemlemorzsával, majd porcukorral megszórjuk, zsályával díszítve tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökös gnocchival az őszbe!

Sütőtökös gnocchival az őszbe!

Krumplis tésztanudlik finom szószban, mi lehetne ennél melegséget adóbb, szívet bazsajgatóbb? A tésztájában van egy icinke picinke chili, a szósz pedig zsályás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!