Gyorsan elkészíthető Oreo kekszes, csokis piskótatekercs
A málna június közepétől július végéig szüretelhető. Egyes változatai kétszer hoznak termést, szeptemberben újra szüretelhető, így hát éltem a lehetőséggel és készítettem egy gyorsan elkészíthető piskótatekercset, némi csavarral. Lássunk is hozzá.
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 6 ek liszt
- 4 ek kristálycukor
- 2 ek vaníliás cukor
- 200 g oreo keksz
- 100 g mascarpone
- 100 ml habtejszín
- 125 g friss málna
- 125 g málnalekvár
- 3 ek porcukor
- 50 g szeletelt mandula díszítésnek (elhagyható)
Elkészítés
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét elkezdjük felverni egy csipet sóval, majd amikor kezd habosodni, hozzáadjuk apránként a cukrot. A sárgáját is kihabosítjuk, ezután óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjéhez. Hozzászitáljuk a lisztet is három részletben és alaposan elkeverjük egy spatula segítségével. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és egyenletesen kikenjük kb. 1 cm vastagra. 180 fokon, kb. 10-12 perc alatt (tűpróbával) készre sütjük. Míg sül a piskótánk, elkészítjük a krémet. Ezzel nem lesz nehéz dolgunk.Turmixgépbe tesszük a kekszet, mascarponét, habtejszínt és a porcukrot. Nem baj, ha vannak benne nagyobb darabok, nem kell teljesen finommá darálni, így lesz benne egy kis roppanós rész is. Miután megsült a piskótánk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, megkenjük málnalekvárral és az oreo-s krémmel. Elszórjuk rajta a friss málnát, majd enyhén nedves konyharuhával szorosan feltekerjük.1 órát hagyjuk pihenni. Díszíthetjük szeletelt pirított mandulával és friss málnával.