Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vendégváró pohárkrém

A desszert neve: Fehércsokoládés mousse
2016. december 31.

Hozzávalók

  • 80 dkg fehércsokoládé
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 db vaníliarúd
  • 3 evőkanál mascarpone
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

1. A fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal, a vaníliarúd kikapart magjával, 2 dl habtejszínnel, mascarponéval.  Ha felolvadt,  levesszük a tűzről és félrerakjuk hűlni.

2. Miután visszahűlt picit (60fok alá) beletesszük  a tojássárgáját és alaposan elkeverjük.

3. A tejszínt 2 evőkanál porcukorral  felverjük, majd belekeverjük az olvasztott csokis alapba.

4. Ezután a tojások fehérjét is habbá verjük 1 evőkanál kristálycukorral, majd ezt is óvatos mozdulatokkal belekeverjük, majd poharakba töltjük 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük!

oliver_szilveszter-2

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csokoládé mousse

Csokoládé mousse

A csokoládé mousse minden évszakban, minden helyzetben, minden eseményre tökéletes választás.
Francia sós karamella mousse

Francia sós karamella mousse

Ez a lehengerlően finom francia desszert, egy elegáns vacsora méltó befejezése lehet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.