Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokoládés-babapiskótás szelet

A kötelező hétvégi sütiadag
2016. November 26.

Hozzávalók

  • Csokis piskótához:
  • ( 35x25 tespsihez)
  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 7 evőkanál liszt
  • Krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 500 ml tej
  • 1 db vaníliarúd
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag babapiskóta (18 db)
  • 3 dl tej
  • 2-3 evőkanál rumaroma

Elkészítés

Csokis piskóta:

1. Válasszuk szét a tojásokat. Kezdjük el a fehérjét felverni egy pici sóval, majd mikor kezd habosodni, adjunk hozzá 6 evőkanál cukrot és verjük kemény habbá.

2. A maradék cukorral (4 evőkanál) kihabosítjuk a sárgáját is.

3. Ha ez is meg van, öntsük hozzá a fehérjehabhoz és óvatosan forgassuk bele.

4. Végül szitáljuk bele a kakaóporral elkevert lisztet és óvatosan, de gyors mozdulatokkal keverjük el.

5. Ne kevergessük sokáig, mert összeesik a tészta!

6. Öntsük bele a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített, 180 fokos sütőben, körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük!

 

 Krém:

1. A vajat a porcukorral robotgép segítségével kihabosítjuk.

2. A tejet mérjük ki egy lábasba, adjuk hozzá a lisztet és a vanília rúd kikapart magjait, majd rakjuk fel főni. Ha felforrt, folyamatos keverés mellett főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit visszahűlni.

3. Ha körülbelül szobahőmérsékletűre visszahűlt, belekeverhetjük a tojások sárgáját is, végül fedjük le fóliával, hogy ne bőrösödjön és hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Miután kihűlt, adjuk hozzá a vajas masszához és közepes fokozaton keverjük egyneművé.

 

 Összeállítás:

1. A kihűlt csokis piskótát vágjuk fel két részre.

2. Kenjük meg a vajas krém felével, majd szorosan pakolgassuk rá a rumos tejbe áztatott babapiskótákat.

3. A tetejére oszlassuk el a maradék vajas krémet és fedjük be a másik lappal. Tegyük 1 éjszakára a hűtőbe tálalás előtt. 

 

 

img_1575

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sárgabarackos, málnás, diós piskóta

Sárgabarackos, málnás, diós piskóta

A megunhatatlan piskóta most barackos-málnás variációban.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!