Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Roppanós corn flakes réteg az alja, rajta lágy csokikrém.. Ez a süti nem piskóta!

Kókuszos csokitorta
2017. június 1.

Hozzávalók

  • 180 g tejcsokoládé
  • 120 g étcsokoládé (az aljához)
  • 110 g vaj (az aljához)
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 100 g kókuszreszelék (az aljához)
  • 120 g natúr kukoricapehely (corn flakes)
  • 0,5 liter tej 2,8%
  • 0,5 liter kókusztej
  • 200 g kókuszreszelék (a krémhez)
  • 1 evőkanál kókusz aroma
  • 150 g porcukor (ízlés szerint több)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 20 dkg étcsokoládé (a csokoládé krémhez)
  • 4 db tojás
  • 2,5 dl habtejszín
  • 100 g vaj (a csokoládé krémhez)
  • 1 evőkanál rum aroma
  • 10 g zselatin

Elkészítés

1. A kukoricapelyhet törjük durvára a kókuszreszelékkel. A vajat, ét- és tejcsokoládét, vaníliát olvasszuk össze vízgőz felett, majd keverjük bele a kukoricapelyhes keveréket. Egy 28 cm átmérőjű tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral, majd kapcsoljuk vissza rá az alját és egyengessük el benne a csokoládés masszánkat. Hagyjuk hűlni a hűtőben.

2. A tejet, kókusztejet és a kókusz aromát forraljuk fel, majd adjuk hozzá a porcukrot, kókuszreszeléket, vaníliás cukrot. Hagyjuk főni 1-2 percig. A keményítőt oldjuk fel pár evőkanál hideg vízzel, majd adjuk hozzá ezt is és keverjük alaposan el. Ha besűrűsödött, levehetjük a tűzről és tegyük félre hűlni szobahőmérsékletűre. Ha kihűlt, ráönthetjük a csokis rétegre és mehet vissza a hűtőbe.

3. A csokoládét és a vajat vízgőz felett olvasszuk fel. Addig áztassuk be a zselatint kevés hideg vízbe, a tojásokat szedjük szét, a fehérjét tegyük félre, a sárgája pedig mehet a csokoládéhoz. Keverjük jól át, majd vegyük is le a tűzről, ne legyen forró, csak kézmeleg! Ekkor adjuk hozzá a megmelegített zselatint. (Éppen csak folyósra melegítsük meg, nem szabad forrónak lennie!) Mehet hozzá a rum is. A fehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval.

4. Ha kész van, megint tegyük félre, amíg a habtejszínt is habbá verjük. A habtejszínt keverjük óvatosan hozzá a csokoládés masszához egy fakanállal, majd a fehérjehabot is óvatosan forgassuk bele. Ha a kókuszos réteg teljesen kihűlt és megdermedt, kanalazzuk rá a csoki krémet és ezzel is tegyük vissza a hűtőbe 2-3 órára, de a legjobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk. Friss gyümölccsel tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

8 perces mascarponés pohárdesszert

8 perces mascarponés pohárdesszert

Ez a váratlan vendég desszertje

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?