Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sárgabarackos, málnás, diós piskóta

Adásban volt: 2013. július 29.
A recepthez tartozó videó
A megunhatatlan piskóta most barackos-málnás variációban.
2015. május 30.

Hozzávalók

  • 175g vaj
  • 175g nádcukor
  • 30dkg sárgabarack
  • 2 tojás
  • 175g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 100g darált dió
  • 5dkg dióbél
  • 15dkg málna

Elkészítés

A szobahőmérsékletű vajat a cukorral (finomítatlan nádcukorral a legjobb) habosra keverjük, és hozzáadunk egy csipet sót is.
Beleütünk két egész tojást, egy evőkanál lisztet, és simára keverjük a masszát. Ekkor kerülnek bele a szárazanyagok: a liszt, a sütőpor és a darált dió. Alaposan összedolgozzuk, és egy kevés tejjel lazítunk rajta.
A sárgabarackot felkockázzuk, belisztezzük, majd gy kevés durvára vágott dióbéllel együtt óvatosan a tésztába forgatjuk.
A tésztát ketté osztjuk, és az egyik felét elsimítjuk egy sütőpapírral kibélelt tortaformában.
Ezt a réteget megszórjuk a málnával, majd elegyengetjük rajta a tészta másik felét is. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sül.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Barackos panna cotta

Barackos panna cotta

Könnyen elkészíthető, gyümölcsös finomság az olasz konyhából. A barackot akár mangóval is helyettesíthetjük.
Őszibarackos sangria

Őszibarackos sangria

Sangria, melyben ezúttal az őszibarack és a málna dominál.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.