Sárgabarackos, málnás, diós piskóta
Adásban volt: 2013. July 29.
A recepthez tartozó videó
A megunhatatlan piskóta most barackos-málnás variációban.
2015. May 30.
Hozzávalók
- 175g vaj
- 175g nádcukor
- 30dkg sárgabarack
- 2 tojás
- 175g liszt
- 2 tk sütőpor
- 100g darált dió
- 5dkg dióbél
- 15dkg málna
Elkészítés
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral (finomítatlan nádcukorral a legjobb) habosra keverjük, és hozzáadunk egy csipet sót is.
Beleütünk két egész tojást, egy evőkanál lisztet, és simára keverjük a masszát. Ekkor kerülnek bele a szárazanyagok: a liszt, a sütőpor és a darált dió. Alaposan összedolgozzuk, és egy kevés tejjel lazítunk rajta.
A sárgabarackot felkockázzuk, belisztezzük, majd gy kevés durvára vágott dióbéllel együtt óvatosan a tésztába forgatjuk.
A tésztát ketté osztjuk, és az egyik felét elsimítjuk egy sütőpapírral kibélelt tortaformában.
Ezt a réteget megszórjuk a málnával, majd elegyengetjük rajta a tészta másik felét is. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sül.
Megosztom barátaimmal