Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Barackos panna cotta

Adásban volt: 2013. július 16.
A recepthez tartozó videó
Könnyen elkészíthető, gyümölcsös finomság az olasz konyhából. A barackot akár mangóval is helyettesíthetjük.
2016. március 15.

Hozzávalók

  • 5 dl joghurt
  • 1/2dl víz
  • 3 evőkanál méz
  • 2 őszibarack, meghámozva, apróra kockázva
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 zselatinlap
  • Tetejére: pisztácia

Elkészítés

A desszerthez a zselatinlapokat tíz percre hideg vízbe áztatjuk. Közben lereszeljük a citromok héját, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk az őszibaracko. A vízből és a mézből szirupot főzünk. A zselatint kinyomkodjuk, és a már kissé kihűlt szirupban feloldjuk. A simára kikevert joghurthoz öntjük.

Belekeverjük a reszelt citromhéjat és a felkockázott őszibarackot. Poharakba töltjük és legalább 4 órára, de a legjobb, ha egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.

Tálaláskor a tetejét szórjuk meg aprított pisztáciával.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kapros panna cotta

Kapros panna cotta

Panna cotta sósan, zölden, lazaccal. Különleges előétel.
Villámgyors panna cotta, túróval és áfonyával

Villámgyors panna cotta, túróval és áfonyával

Pillanatok alatt elkészíthető desszert, amit akár érdemes előre megcsináli, és a krémes túró a hozzá kínált gyümölcsökkel, tökéletes kezdete lehet egy napnak vagy befejezése akár egy ebédnek.
Csülökterrin tormás panna cottával

Csülökterrin tormás panna cottával

Péter ezúttal egy igazi pasis kajával rukkol elő, ami a húsvéti asztalon is szuperül működik.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!