Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyümölcsrizs málnával és rózsavízzel

Adásban volt: 2013. július 3.
A recepthez tartozó videó
Tejberizs luxus kivitelben, tejszínnel, málnával, pisztáciával, és mikor még egy kevés rózsavíz is kerül bele, akkor lesz valóban bódító. A málnát pedig bátran helyettesítsük áfonyával, szilvával vagy őszibarackkal.
2016. július 22.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 20 dkg kerek szemű rizs
  • 1 liter tej (3,8%-os)
  • 1 kávéskanál só
  • 1 rúd vanília
  • 7,5 dkg cukor
  • 30 dkg málna
  • 2 evőkanál rózsavíz
  • 2 dl tejszín, lágy habbá verve
  • díszítéshez durvára vágott pisztácia

Elkészítés

A rizst forró vízben alaposan átöblítjük. Lábasba öntjük a tejet, hozzáadjuk a sót és a vaníliarúd kikapart magjait, majd beletesszük a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük a lángot, és lassú tűzön, folyamatos odafigyelés és kevergetés mellett kb. 30 perc alatt teljesen puhára főzzük. Vigyázat, tényleg oda kell figyelni, mert hamar odakap! Amikor a rizs megpuhult, hozzáadjuk a tejberizshez a cukrot, és elkeverjük, hogy a cukor felolvadjon. A vaníliarudat eltávolítjuk. Átöntjük egy edénybe, közvetlenül a felületére frissen tartó fóliát helyezünk, hogy ne bőrösödjön be, és teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a rózsavizet, és beleforgatjuk a málnát, de néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez. A tejszínhabot lágyra felverjük, és óvatosan a gyümölcsös tejberizsbe forgatjuk. Poharakba, vagy szép tálkákba adagoljuk, tetejét málnaszemekkel és durvára vágott, sótlan pisztáciával díszítjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egészséges tejbegríz fűszeres, sült gyümölcsökkel

Egészséges tejbegríz fűszeres, sült gyümölcsökkel

A tejbegrízt szinte mindenki szereti, kinek a gyerekkorát juttatja eszébe, és van, aki sohasem szokott le róla. Ezt az egészséges változatot ráadásul bátran fogyaszthatjuk, akár reggelire is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.