Csokoládéparfé málnával és pisztáciával
Hozzávalók
- 1,5dl tejszín (30%)
- 25 dkg étcsokoládé (60-70% kakaótartalom)
- 3 tojás
- 5 ek cukor
- 1 csomag sós pisztácia
- 30 dkg málna
- só
- folpack
Elkészítés
A tejszínt habbá verjük és a felhasználásig a hűtőben tartjuk. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájukat kikeverjük, a fehérjéket pedig kemény habbá verjük. A vízgőz fölött megolvasztott a csokoládét hozzákeverjük a kikevert tojássárgákhoz. Sózzuk – a csokoládés desszerteket mindig adunk egy jó csipet sót – majd ebbe a masszába határozott mozdulatokkal belekeverünk egy nagyobb kanállal a felvert tojásfehérjéből. Majd ezután már óvatosan, hogy ne törjük nagyon össze beleforgatjuk a többi habot. Hozzáadjuk a durvára vagdalt pisztácia, csokoládé és a málna felét. Végül hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. Egy őzgerinc formát vékonyan kikenünk olajjal és folpack fóliával kibélelünk, amit az olajozásnak köszönhetően teljesen ki tudunk simítani. Beleöntjük a csokoládé masszát és betesszük a mélyhűtőbe, ahol 4-5 óra alatt dermed meg. Tálaláskor a pisztácia, a csokoládé és a málna másik felével díszítjük.