Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokoládé parfé málnával és pisztáciával

Adásban volt: 2013. július 9.
Házi csokoládéparfé. Az egyik legegyszerűbb módja a vendégek lenyűgözésének. Díszítsük pisztáciával és málnával, a nyár királynőjével.
2016. június 23.

Hozzávalók

  • 1,5dl tejszín (30%)
  • 25 dkg étcsokoládé (60-70% kakaótartalom)
  • 3 tojás
  • 5 ek cukor
  • 1 csomag sós pisztácia
  • 30 dkg málna

  • folpack

Elkészítés

A tejszínt habbá verjük és a felhasználásig a hűtőben tartjuk. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájukat kikeverjük, a fehérjéket pedig kemény habbá verjük. A vízgőz fölött megolvasztott a csokoládét hozzákeverjük a kikevert tojássárgákhoz. Sózzuk – a csokoládés desszerteket mindig adunk egy jó csipet sót –  majd ebbe a masszába határozott mozdulatokkal belekeverünk egy nagyobb kanállal a felvert tojásfehérjéből. Majd ezután már óvatosan, hogy ne törjük nagyon össze beleforgatjuk a többi habot. Hozzáadjuk a durvára vagdalt pisztácia, csokoládé és a málna felét. Végül hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. Egy őzgerinc formát vékonyan kikenünk olajjal és folpack fóliával kibélelünk, amit az olajozásnak köszönhetően teljesen ki tudunk simítani. Beleöntjük a csokoládé masszát és betesszük a mélyhűtőbe, ahol 4-5 óra alatt dermed meg. Tálaláskor a pisztácia, a csokoládé és a málna másik felével díszítjük.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Friss málnás-tejfölös pohárdesszert

Friss málnás-tejfölös pohárdesszert

Könnyű, elegáns málnadesszert, egyszerű alapanyagokból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.