Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Friss málnás-tejfölös pohárdesszert

Adásban volt: 2013. október 10.
A recepthez tartozó videó
Könnyű, elegáns málnadesszert, egyszerű alapanyagokból.
2016. május 6.

Hozzávalók

4 adag
  • 30 dkg fagyasztott vagy friss málna
  • 3 dl tejföl
  • 1 citrom
  • babapiskóta
  • porcukor
  • fél rúd vanília

Elkészítés

A málna mennyiségét megfelezzük, és az egyik felét turmixoljuk, majd átpaszírozzuk, így a magok nem kerülnek bele a pürébe.  
A tejfölt a reszelt citromhéjjal, a fél citrom levével, porcukorral és a málnapürével kikeverjük.
Beleforgatjuk az egészben hagyott málnaszemeket, és belekeverjük fél rúd vanília kikapart magját.
A babapiskótákat széttördeljük, elmorzsoljuk.
A hozzávalókat poharakba rétegezzük: alulra egy réteg babapiskótát szórunk, erre kerül a málnakrém, majd újra a piskóta és végül megint a krém.
A tetejére néhány málnaszemet ültetünk, szórunk rá még egy kevés morzsát, és tálalásig a hűtőben tartjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldbabsaláta csirkemájjal, pácolt lilahagymával és ötperces lágytojással

Zöldbabsaláta csirkemájjal, pácolt lilahagymával és ötperces lágytojással

Frissítő, saláta, melynek egy jókedvű, ráérősebb délelőttön lássunk neki.
Tortillás tekercs, ötfűszeres csirkemájpástétommal

Tortillás tekercs, ötfűszeres csirkemájpástétommal

Különleges csirkepástétom, mely lassú tűznél sül, szeletelni lehet, és torillába kerül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?