Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Frissítő, saláta, melynek egy jókedvű, ráérősebb délelőttön lássunk neki.

Zöldbabsaláta csirkemájjal, pácolt lilahagymával és ötperces lágytojással

Adásban volt: 2013. August 26.
A recepthez tartozó videó
Frissítő, saláta, melynek egy jókedvű, ráérősebb délelőttön lássunk neki.
2016. May 16.

Hozzávalók

  • 40 dkg zöld ceruzabab
  • 40 dkg csirkemáj
  • 2 tojás
  • 2 lilahagyma
  • zöldsaláta
  • porcukor

  • ropogós hagyma
  • olívaolaj
  • dijoni mustár
  • fehérborecet
  • méz

Elkészítés

A zöldbabot forró vízben 5-6 percig főzzük, hogy roppanós maradjon. Két tojásból lágytojást főzünk. A finomra vágott lilahagymát bepácoljuk: egy kávéskanál porcukorral, fél kávéskanál sóval és két kávéskanálnyi borecettel átkeverjük és állni hagyjuk. Készítünk egy vinaigrette öntetet: borecetból, dijoni mustárból, mézből és olívaolajból. A csirkemájakat csak borsozzuk, és vaj és olívaolaj keverékén mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. A zöldbabot, a salátaleveleket, a pácolt és a ropogós hagymát összeforgatjuk a vinaigrette öntettel. A csirkemájat sózzuk és azt is hozzáadjuk a salátához, borsozzuk, finoman átkeverjük, és tálaláskor a tetejére helyezzük a lágytojásokat.

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!